Zanimljivosti

Pomerio veliki kamen s puta, koji su danima svi zaobilazili, zanemeo kada je saznao šta se krilo ispod njega!

Photo: Pixabay

Ovo je priča o jednom vladaru koji je pokušao da nauči ljude da prepreke na putu zapravo predstavljaju mogućnost za napredovanje.

U davna vremena živeo je jedan veoma pametan i pravičan kralj.

Jednog dana želeo je da proveri svoje podanike pa je postavio jedan veliki kamen na sred puta. Onda se sakrio da vidi ko će ga od njegovih podanika ukloniti.

Neki od najbogatijih trgovaca i kraljevih dvorana prolazili su putem i jednostavno ga zaobilazili. Mnogi su krivili kralja za loše održavanje puteva, ali svejedno niko nije ni pokušao da kamen ukloni sa puta.

Nije mogla da ustane iz kreveta 12 godina, zbog kilaže, muž je varao i maltretirao, a kad je vidite kako sad izgleda... (FOTO)

Posle nekog vremena naišao je jedan seljak noseći na leđima ogroman džak sa povrćem. Nakon što se približio steni, spustio je džak i pokušao je da skloni kamen sa puta. Posle mnogo guranja i napora, napokon je uspeo. Ponovo je uzeo svoj džak povrća, i tada tek primetio nekakvu torbicu kako leži na mestu gde je bila stena. Kada je otvorio bio je zapanjen njenim sadržajem. Torbica je bila puna zlatnika, i drugih dragocenosti, na vrhu je stajalo pismo od kralja u kojem je pisalo da je torba vlasništvo onoga ko ukloni kamen sa puta. Seljak je saznao ono što mnogi od nas nikad ne shvate! Prepreka na našem putu je zapravo mogućnost za napredovanje.

Od ovog mališana svi treba da učimo: Zašto jedan dečak nije želeo da prihvati kuče kao poklon

Izvor: Dnevno.rs
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh