Beograd

Gužve na aerodromu "Nikola Tesla", putnici sede i čekaju letove (FOTO)

Photo: TANJUG / DEJAN PETROVIĆ

Službe čine sve da reše situaciju.

Aerodrom  "Nikola Tesla Beograd" od jutros je privremeno zatvoren za poletanja i sletanja, jer je avion egipatske kompanije, koji je bez putnika sleteo na aerodrom, ostao na pisti usled tehničkih problema, kada su mu se blokirali točkovi i zapalile sve četiri gume.

Foto: TANJUG / DEJAN PETROVIĆ

Zbog ovoga, brojni putnici čekaju na aerodromu da se reši situacija, pa su stvorene velike gužve. Avioni drugih aviokompanija i srpske nacionalne kompanije "Er Srbija" koji su bili u vazduhu i dolazili u Beograd, preusmereni su na alternativne aerodrome.

Kada je reč o putnicima koji ovog jutra putuju iz Beograda, njima će sve informacije biti dostupne na aerodromu i putem kol centra Er Srbije. Putnici se obaveštavaju da informacije o statusu svog leta potraže na www.beg.aero, kao i na telefon službe informacija 209-4444 ili u izabranoj avio-kompaniji, saopštio je aerodrom.

Foto: TANJUG / DEJAN PETROVIĆ

"Avion ''Idžipt era'' ((Egypt Air), koji je obavljao čarter let iz Beograda, prazan je sleteo na naš aerodrom i zbog tehničkih problema na stajnom trapu ostao je na poletno-sletnoj stazi negde na sredini. Aerodrom je pokrenuo sve mere i postupke za vanredne situacije radi uklanjanja vazduhoplova, ali taj postupak zahteva duži vremenski period, te je nezahvalno davati prognoze koliko će to trajati", rekao je jutros izvršni direktor aerodroma Žarko Suvačarov.

Foto: TANJUG / DEJAN PETROVIĆ

Pet aviona "Er Srbije" je preusmereno na niški aerodrom, let iz Njujorka sleteo je u Zagreb, dva aviona su sletela u Temišvaru, i nekoliko u Budimpešti i Sofiji.

Dopisnica RTS-a iz Niša javila je da su na "Konstantina Velikog" sleteli avioni sa letova iz Skoplja, Larnake, Soluna, Bukurešta i grčkog ostrva Karpatos.

Izvor: BKTVNews, Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh