Beograd

Imamo lepe vesti za vas: Novina u gradskom prevozu!

Photo: Wikimedia/Ilustracija

Sigurnosna dečija sedišta ugrađena u autobus GSP-a predstavljena su danas ispred Starog dvora, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je to novina u ovom delu Evrope, koja će doprineti većoj bezbednosti dece u vozilima GSP-a.

Reč je o posebnim sedištima sa pojasevima koja su namenjena deci do 12 godina, rekao je Mali novinarima.

"Ovo je samo prvi korak, eksperiment. Ako se ovo pokaže kao korisno i dobro mi ćemo od naredne godine svako novo vozilo GSP-a opremiti ovakvim sedištima", rekao je Mali.

Emina Erdogan je imala samo jednu želju - da poseti ovo mesto u Beogradu!

On je podsetio da se sutra obeležava veliki jubilej, 125 godina postojanja GSP "Beograd".

"To preduzeće je prošlo mnogo toga za više od vek postojanja, od konjskih zaprega do današnjih sigurnosnih sedišta za decu. Na ovaj način pokazujemo da ne samo Grad već i GSP ''Beograd'' imaju visok stepen društvene odgovornosti", rekao je Mali.

Svečano: Otvorena OŠ "Ivo Lola Ribar", 250 đaka vratilo se u nove klupe!

Direktor GSP "Beograd" Željko Milković se zahvalio Gradu Beogradu i Agenciji za bezbednost saobraćaja na podršci da se ovaj projekat realizuje.

"Ovo je veoma veliki i značajan projekat, možda i značajniji od elektrobusa. Ovo je nešto što je, po mom mišljenju, fantastično za grad Beograd jer podiže bezbednost na jedan zavidan i mnogo viši nivo nego što je to bio do sada", dodao je Milković.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević je iznela podatak da godišnje u svetu u saobraćajnim nesrećama život izgubi oko milion i po ljudi.

Sve toplane spremne za zimu

"Zbog tih zastrašujucih brojki, povećanje bezbednosti u saobraćaju je globalni izazov. Beograd je prvi grad u ovom delu Evrope koji putnicima u javnom gradskom prevozu daje mogućnost da roditelji bezbednije prevoze decu, a to govori o tome koliko Grad i JKP GSP ''Beograd'' brinu o bezbednosti građana", rekla je Milošević.

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh