Beograd

Na Bir festu prikupljeno 1.500.000 dinara za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju

Photo: TANJUG/ FILIP KRAINČANIĆ

Prvi put na ovogodišnjem "Beer festu" organizovana je ekološko-humanitarna akcija u okviru koje je sakupljeno 1.500.000 dinara, pošto je od svake prodate limenke izdvajano pet dinara, a donacija će biti uručena članovima udruženja "Živimo zajedno".

U akciji su učestvovali Recan fondacija, Ball Beverage Packaging Beograd i Beer fest, uz podršku Grada Beograda.

"Već deset godina imamo odličnu saradnju sa Beogradskim Beer festom u promovisanju značaja reciklaže. Ove godine otišli smo korak dalje i prvi put organizovali humanitarnu akciju. Odziv posetilaca festivala bio je sjajan i zahvaljujem se svima koji su doprineli da sakupimo značajnu količinu novaca za članove udruženja "Živimo zajedno", koje okuplja osobe sa smetnjama u razvoju", izjavila je Jelena Kiš iz Recan fondacije.

Ovo treba da znate: U subotu promocija najmađih oficira VS, evo kada se zatvaraju ulice za saobraćaj

Proteklih 12 godina ova fondacija u oblasti reciklaže sarađuje i sa udruženjem "Živimo zajedno", koje se delom finansira od prodaje sekundarnih sirovina.

"Dobijena sredstva iskoristićemo za nabavku neophodnog vozila, kontejnera, kanti, presa, kao i za ostalu opremu koja će doprineti poboljšanju rada organizacije. Trenutno pokrivamo više od 150 lokacija u gradu, sa kojih prikupljamo reciklažne sirovine, koje dalje distribuiramo na dalju preradu", rekao je Dejan Kozić, predsednik udruženja.

Brajan Feri će prirediti spektakl u Beogradu, a jedna stvar u Srbiji ga je već potpuno očarala (FOTO)

Izvor: BKTVNews/M.B.B.
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh