Beograd

Otvorena sezona kupanja na Adi Ciganliji

Photo: Tanjug

Sezona kupanja na Adi Ciganliji otvorena je danas podizanjem plave zastave koja je dokaz da je kvalitet vode, bezbednost i zaštita životne sredine na zadovoljavajućem nivou.

Temperatura vode je 24 stepena, a sezona će kao i do sada, trajati do 15. septembra.

Predsednik skupštine Beograda, Nikola Nikodijević rekao je da je kvalitet vode između prve i druge kategorije što je odličan rezultat, kao i da se ove godine očekuje rekordan broj gostiju na Adi zbog najavljenih pedeset dana velikih vrućina u toku leta.

"Povećali smo broj sadržaja, obnovili prilazne puteve i ova godina očekujem da će biti rekordna po broju posetilaca. Važno je istaći da imamo preko 70 licenciranih spasilaca koji će voditi računa o bezbednosti kupača. Broj posetilaca zna da ide i preko 100,000 tako da mi spremno dočekujemo sezonu", rekao je Nikodijević.

Alarmantno: Pojavila se nova droga u Srbiji, uzimaju je najviše osnovci

Kao deo programa koji je pratio otvaranje sezone na Adi, postavljena je i izložba podvodnog sveta jezera, a Nikodijević je naglasio da je važno da kupači vide da nema nikakvih "nemani i somova od 200 kilograma u jezeru, već samo bogat podvodni svet koji svedoči o kvalitetu vode, jer te životinje ne bi mogle da prežive da voda nije kvalitetna".

"Zanimljivo da je nađena i kalifornijska kornjača koja je ovde došla verovatno iz nekog kućnog akvarijuma, ali preživljava. Trudimo se da iz godine u godinu povećavamo broj sadržaja koji se nude, naročito besplatnih, imamo nove i renovirane sportske terene u ponudu sada ulaze i novi brodići koji će služiti posetiocima da mogu da se prevezu od jednog do drugog kraja Ade", naveo je Nikodijević.

Vršilac dužnosti direktora JP Ada Ciganlija, Robert Ðukić rekao je da je Ada bila spremna za kupališnu sezonu i pre 15 dana, ali da je datum otvaranja odložen zbog održavanja Evropskog prvenstva u kajaku.

"S obzirom da je ova godina naš jubilej, slavimo 60 godina postojanja preduzeća, napravili smo izložbu podvodnog sveta i veliki koncert u subotu, adaptirali smo sportske terene i sva dečija igrališta i imamo dosta besplatnih sadržaja naročito za najmlađe", rekao je Ðukić.

Radno vreme Ade Ciganlije je svaki dan od 10 do 19 sati.

Stefanović upozorava: Građani da ne ulaze nepripremljeni u vodu

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh