Beograd

Umesto restorana, maturanti osnovne škole se odlučili za proslavu u školskom dvorištu

Photo: Printscreen

Dok među maturantima osnovnih škola i njihovim roditeljima vlada "groznica maturske večeri", đaci osnovne škole "Radoje Domanović" s Novog Beograda pokazali su da se može sjajno provesti uz kežual garderobu i rok muziku i to u školskom dvorištu.

Za njih su svirali i pevali njihovi nastavnici i direktor, zajedno sa nekadašnjim učenicima te škole.

Maturanti se slažu da je ovo pravi način kako treba proslaviti maturu i da su ponosni na svoju školu.

Ovoj originalnoj proslavi male mature, priključile su se i poznate ličnosti.

„Ovo je zaista unikatna stvar da profesori sa klincima sviraju i dele rokenrol sa svima. To je zaista velika stvar za Beograd i Novi Beograd“, kaže glumac Gordan Kičić, koji je zajedno sa koleginicom Jelenom Gavrilović došao da podrži osnovce.

Meni je ovo genijalno. Došla sam ovde na branik rokenrola, jer sam fascinirana kako deca danas slušaju neku muziku za koju mi mislimo da je prosto zaboravljena. Mislim da postoji i druga vrsta muzike od one koju mediji agresivno serviraju mladim generacijama“, istakla je Jelena Gavrilović.

Svirao se samo rokenrol. Zajedno sa maturantima, uživali su i njihovi roditelji, bake i deke, komšije. Možda bi ovakva proslava maturske večeri, mogla da bude inspiracija i drugim školama. Inače, rad OŠ „Radoje Domanović“, Ministarstvo prosvete ocenilo je najvišim ocenama.

Zabranjena proslava u restoranima za male maturante

Inače, prema Zakonu o obrazovanju i vaspitanju, Članom 39 propisano je da se proslave školskih i državnih praznika, početka i kraja školske godine i završetka osnovnoškolskog obrazovanja i vaspitanja za učenike organizuju u školi ili u dogovoru sa jedinicom lokalne samouprave u ustanovama kulture.

BRAVO DECO: Prvo iz borbe sa opakom bolešću izašli kao heroji, a sada Srbiji doneli medalje!

Izvor: RTS
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh