Društvo

Biće još KAZNI zbog NEVAKCINISANJA dece!

Photo: Pixabay

Prijavu podnosi zdravstveni inspektor!

U Prekršajnom sudu u Beogradu bio je 241 predmet protiv roditelja koji nisu vakcinisali svoju decu. Većina slučajeva pokrenuta je ove godine, a u tri slučaja izrečene su novčane kazne.

Predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović kaže za RTS da prijavu protiv roditelja podnosi zdravstveni inspektor, a da je za sada u postupku više od 200 predmeta.

Predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović je, u intervjuu za RTS, rekao da su u slučajevima nevakcinisanja dece do sada donete 32 odluke, ali da nisu sve presude.

"Tu ima 11 rešenja o odbačaju zahteva, a ostalih 21 su, ustvari, osuđujuće odluke od kojih je u tri slučaja doneta novčana kazna, a u 18 izrečena opomena učioniocu", rekao je Marinović.

PANIKA zbog vakcinacije: Roditelji OČAJNI, lekari POSVAĐANI!

Koliko predmeta je još u postupku?

"U postupku je za sada, ako ne stigne neki novi zahtev, 209 predmeta.

Ko podnosi prijave protiv roditelja?

"Ovaj prekršaj prijave protiv roditelja podnosi zdravstveni inspektor pri ministarstvu zdravlja. Kada stigne zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, znači obavi se inspekcijska kontrola, sačini se zapisnik o tome i inspektor utvrdi na osnovu inspekcijske kontrole da je učinjen prekršaj, odnosno da postoji sumnja da je učinjen prekršaj. On sačinjava zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i kao ovlašćeni podnosilac podnosi nadležnom prekršajnom sudu.

Meštani Ledina muku muče sa njima: Živimo kao u KARANTINU, ni prozore ne smemo da otvorimo!

Izvor: RTS
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh