Društvo

Srećna Srpska pravoslavna Nova godina! (FOTO, VIDEO)

Photo: Tanjug/Sava Radovanović

Pravoslavna Nova godina stigla je u Srbiju, a ekipa BKTVNews-a je za čitaoce, odnosno gledaoce našeg portala prenosila doček, atmosferu i proslavu tog praznika uživo u Beogradu. 

Tradicionalno okupljanje građane ispred Hrama Svetog Save na Vraćaru nije izostalo ni večeras, te je na svetosavskom platou bio organizovan vatromet u trenutku ulaska u "srpsku" ili "pravoslavnu", odnosno julijansku Novu godinu.

FOTO: Tanjug/Sava Radovanović

FOTO: Tanjug/Sava Radovanović

Pogledajte kako je to izgledalo uživo:

FOTO: Tanjug/Sava Radovanović

Samo pola sata ranije, odnosno u 23:30, bio je priređen Moleban za ulazak u Novu godinu.

FOTO: Tanjug/Sava Radovanović

FOTO: Tanjug/Sava Radovanović

FOTO: Tanjug/Sava Radovanović

Ovogodišnju proslavu Srpske Nove godine takođe su obeležili i horovi muzičkih škola „Stanković” i „Grocka”, kao i muzički program „Shake and Spear”.

Do 28. januara u okviru manifestacije „Božićno seoce kod Hrama” za sve posetioce ipred Hrama svetog Save biće organizovani muzički programi u kojima će učestvovati dečji horovi „Orlić”, „Čarolija”, „Kralj Petar drugi Karađorđević”, „Vocal kids” i drugi, kao i grupa „357”, „Nemanja Nikolić trio”, Dušan Svilar, „Neverne bebe”, Aleksandra Radović, Slobodan Trkulja, Žarko Dančuo, „Sveti Roman” i drugi. Biće organizovane i viteške igre za decu, nastup Svibora, Ruskih bogatira, prikazi ruskih bajki u kripti Hrama, izložba vitraža „Ikonostas svetlosti” i druge manifestacije.

Svim čitaocima (a i onima koji nas ne čitaju), svim pravoslavnim vernicima koji večeras slave, redakcija BKTVNews -a želi srećnu, zdravu, uspešnu i berićetnu Novu 2018. godinu! Živeli!

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI! 

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh