Društvo

"Drug nije meta": Evo zašto je 17. maj jedan od najvažnijih dana u godini za decu u Srbiji

Photo: Shutterstock/Ilustracija

Svako četvrto dete u Srbiji žrtva je nekog oblika vršnjačkog nasilja.

Za veliki broj slučajeva javnost nikada i ne sazna, jer dete neretko o tome ćuti i trpi.

Poražavajuća statistika alarm je da se kao društvo aktivnije i snažnije bavimo prevencijom vršnjačkog nasilja, a upravo je i to primarni cilj Druge konferencije o vršnjačkom nasilju koja će biti održana 17. maja u Domu omladine s početkom u 9. 30 časova.

BKTVNews ISTRAŽUJE ZAŠTO SU NAM DECA BESNA! Ovo su KLJUČNI RAZLOZI sve veće agresije kod maloletnika!

FOTO: Shutterstock

Konferencija, koju organizuje Udruženje "Drug nije meta", koje se kroz mnogobrojne aktivnosti od 2015. godine bavi edukacijom i prevencijom vršnjačkog nasilja, okupiće eminentne domaće i strane stručnjake koji će udruženim snagama preneti svoja znanja publici, studentima pedagogije, psihologije i budućim nastavnicima. Ulaz na konferenciju je slobodan.

FOTO: Promo

"Na konferenciji će prvi put stručna javnost u Srbiji dobiti priliku da se upozna sa finskim programom KiVa, najpriznatijim modelom prevencije vršnjačkog nasilja u svetu kroz predavanje doktora pedagoških nauka i internacionalnog KiVa koordinatora Mari Kontio. Publika će imati prilike da se informiše istekne nova znanja kroz panel diskusije i predavanja u kojima će govoriti profesori Filozofskog fakulteta u Beogradu dr Dragan Popadić, dr Smiljka Tomanović, dr Jelena Vranješević, kao i dr Dragana Ćorić predsednica Udruženja ,,Roditelj“ i profesor Univerziteta u Novom Sadu, Ana Mirković izvršna direktorka Instituta za digitalne komunikacije, pravnik i kriminolog Biljana Kikić Grujić, ispred Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama i Tatjana Trajković, iz Centra za mame", kažu iz Udruženja ,,Drug nije meta“.

FOTO: Promo

Na konferenciji koju su ove godine podržale kompanije Samsung i MediGroup, biće pokrenute brojne teme koje se odnose na prevenciju vršnjačkog nasilja - kako izgraditi prijateljsku atmosferu u vršnjačkim grupama? Kako naučiti svoje dete/učenika da konstruktivno rešava konflikte? Kako da razume i uvažava druge i istovremeno poštuje sebe i svoje potrebe? Koje tehnike treba da koristimo kako bismo razvili asertivnost kod dece/učenika? Zainteresovani će ujedno biti u prilici da ovladaju veštinama rešavanja konfliktnih situacija među vršnjacima i mehanizmima za kreiranje pozitivne i inspirativne sredine za rast i razvoj dece/učenika.

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh