Društvo

I njima je vrućina: Medvede polivaju vodom, foke se baškare na 18 stepeni, a nojevi beže u hlad (FOTO)

Photo: TANJUG/ DUŠAN ANIČIĆ

Zbog vrućina su pojedine životinje tromije i pospanije.

Visoku temperaturu teško podnosi i većina divljih životinja i zveri u Zoološkom vrtu u Jagodini i pod stalnim su nadzorom zaposlenih.

"Hladna voda, hladovina i provetreni i rashlađeni kavezi svima su neophodni i zaposleni su stalno angažovani da im to obezbede", kažu u ZOO vrtu.

Foto:  Tanjug/ Dušan Aničič

ZOO vrt u Jagodini je velikim delom u hladovini raznih vrsta drveća i na uzvišici gde je stalno strujanje vazduha, ali je svejedno pretoplo.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

U polivanju hladnom vodom uživaju podjednako i medvedi i tigrovi, lame se ne odvajaju od korita sa vodom, a nojevi se sklanjaju pod drveće.

Foto:  Tanjug/ Dušan Aničić

Zmije uživaju na plus 35 stepeni, a lepo je i antilopama, zebrama, kamilama i majmunima.

Foto:  Tanjug/ Dušan Aničić

Foke su na posebnom režimu na temperaturi vode ispod 18 stepeni, kažu zaposleni u ZOO vrtu. Životinje su, tromije i pospane, na ovoj temperaturi.

ZOO vrt u Jagodini je otvoren pre 12 godina iam oko 100 vrsta zivotinja sa oko 500 primeraka, ne računajući ribe i ptice, godišnje ga poseti oko 100.000 ljudi, najviše školske dece kroz ekskurzije.

Invazija u Kuršumliji: Staricu izujedalo više od 100 stršljenova, sve veći broj pacijenata

Kako se navodi na sajtu Zoološkog vrta, mališani do pet godina ne plaćaju ulaz, za decu od 5 do 12 godina košta 150,  oni stariji od 12 godina i  odrasli plaćaju 300 dinara, a kolektivne ulaznice za organizovane posete su 150 dinara.

Izvor: Tanjug, BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh