Društvo

Izbor za direktora "Srbija voza": Ime ove žene ne može da se poveže ni sa jednom aferom

Photo: Privatna arhiva

Već godinu dana se čeka imenovanje za tri društva izdvojena iz "Železnica Srbije"

Foto:Marina Popović

Vlada Srbije je još u maju 2017. raspisala konkurs za imenovanje direktora u tri društva koja su 2015. izdvojena iz Železnica Srbije - "Srbija kargu", "Srbija vozu" i "Infrastukturi železnica Srbije", ali do danas niko nije dobio mandat za direktorsku funkciju, a čelni ljudi koji vode ove kompanije imaju samo privremeni status vršilaca dužnosti.

Među kandidatima za direktorsku funkciji "Srbija voza" su Jugoslav Jović, Momčilo Jelić, Života Đorđević, Mileta Ševo, Đorđe Perić, Svetlana Miljuš, kao i Marina Popović, sadašnja zamenica direktora Centra kontrole prihoda, i jedini kandidat koji je dobio podršku  Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija i sindikata železničkog saobraćaja Srbije "Nezavisnost".

Popovićeva je, kako navode u sindikatu, podršku dobila ne zato što bi bila prva žena koja bi se našla na čelu ovog resora, već prvenstveno zato što je osoba koja ne može da se poveže ni sa jednom aferom, a koje godinama prate rad "Železnice Srbije", i zato što veruju da je ona jedina osoba koja bi preduzeće "Srbija voz" mogla da dovede u stanje finansijske samoodrživosti i daljeg napretka.

Zoran Vučković, predsednik Sindikata železničkog saobraćaja Srbije "Nezavisnost" izjavio je da Popovićeva ima odličnu saradnju sa sindikatima, da zajedno rade na raznim projektima i idejnim rešenjima za dobrobit firme i zaposlenih.

-Popovićevu mogu da fasciniraju samo rezultati rada. Vodi je želja da firma radi uspešno, a zaposleni napreduju, rekao je Vučković u pismu podrške za Popovićkino imenovanje koje je upućeno najvažnijim funkcionerima i institucijama Srbije.

Najveći kvaliteti Popovićeve za imenovanje na funkciju direkora "Srbija voza" su  ozbiljni rezultati dosadašnjeg višedecenijskog rada, poštovanje ljudskih prava, stopiranje tužbi protiv kompanije, pokretanje inicijative za rešavanje stambenog pitanja  zaposlenih...  Popovićeva je i u advokatskom ekspertskom timu koje daje podršku predsedniku Aleksandru Vučići i našem narodu u istraživanju štetnosti uranijuma u Srbiji posle bombardovanja 1999. godine.

Osim sindikata "Nezavisnost", Popovićeva je za funkciju direkora "Srbija voza" dobila i podršku granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija i 48 udruženja koja su u sastavu Koordinacije udruženja izbeglih i raseljenih u Srbiji.

Patrijarhu Irineju u Moskvi uručena nagrada (FOTO)

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
1 Komentara


Na vrh