Društvo

Mihajlović: Bez rang listi, svi koji žele da kupe stan moći će to da urade

Photo: Tanjug/Dimitrije Goll

Prilikom kupovine stanova po povoljnim uslovima za pripadnike snaga bezbednosti, neće biti rang liste, tvrdi potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Ona je za vreme rasprave u skupštini povodom izgradnje stanova po povoljnim uslovima za pripadnike snaga bezbednosti istakla i da će po usvajanju zakona o posebnim uslovima, Ministarstvo finansija utvrditi kriterijume za kreditnu sposobnost.

"Neće biti nikakvih rang lista. Svi pripadnici koji žele da kupe stan, a koji su se do sada prijavili da su zaintresovani, imaće priliku da kupe mnogo veće stanove ukoliko postoji interesovanje s njihove strane", rekla je Mihajlović.

Ona je na taj način odgovorila poslaniku DS Radoslavu Milojičiću koji je pitao tokom rasprave kako će pripadnici MUP-a ili Vojske Srbije da kupe stanove jer su im plate ispod prosečnih u Srbiji.

Kvadrati samo do 500 evra, a evo ko sve može da se nada jeftinim stanovima!

"Kažete da je 64 miliona evra ukupna vrednost radova, i da je cena kvarata 500 evra. Ko, kako i od čega da izdvoji 500 evra. Ako je prosek 80 kvadrata, onda treba da se izdvoji 40.000 evra i to po subvencionisam cenama", rekao je Milojičić.

On je naveo da pripadnici snaga bezbednosti treba da obezbede stanove i da DS nema problem da kaže ako je nešto dobro, ali je ukazao da je loše to što 30.000 njih nema rešeno stambeno pitanje.

Pitao je ministarku i kako pripadnici vojske i policije da veruju Vladi Srbije kada su im i pre nekoliko godina obećali stanove od 380 evra po kvadratu, pa se to nije desilo.

"Siguran sam da svi pripadnici Ministarstva odbrane žele da imaju svoju tetku u Kanadi, ne svoju nego ženinu tetku", rekao je Milojičić, na šta ga je predsedavajući Vladimir Marinković prekinuo i poručio mu da neće dozvoliti takav način komunikacije.

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh