Društvo

Ministar vojni: Naređenje je izvršeno

Photo: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije u kasarni „Knjaz Mihailo” u Nišu.

Tom prilikom, ministru Vulinu, koji je bio u pratnji državnog sekretara Bojana Jocića, komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, načelnika Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadnog generala Željka Ninkovića i zamenika komandanta Treće brigade Kopnene vojske pukovnika Slađana Stamenkovića, prezentovana je organizacija rada u intendantskom servisu, perionici i hemijskoj čistionici, kao i u obućarskoj i krojačkoj radionici.

Ministar Vulin je istakao da, u skladu s naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, svaki profesionalni vojnik mora da ima dva kompleta uniforme i nove čizme.

FOTO: Ministarstvo odbrane

"Danas smo pokazali da je to upravo tako i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo, u odnosu na recimo 2008. i 2012. godinu, povećali broj kompleta uniformi za 3,3 puta, čizama za 5,2 puta, a popunjenost hranom je veća za čitavih 52 procenta nego u tom periodu. Svaki naš vojnik mora da ima dva kompleta uniformi, nove čizme i sve što mu je potrebno za obavljanje svakodnevnih zadataka, rekao je ministar odbrane i dodao da se Vojska Srbije oprema i da i ona i svaki njen pripadnik moraju da znaju da društvo i država brinu o njima, a da se zahvalnost koju im pokazuje ova zemlja može meriti i po tome u kakvim uslovima radimo, kakve uniforme nosimo, kakve čizme i kakvu hranu imamo", rekao je Vulin i dodao:

"Vlada Republike Srbije računa na svoju Vojsku, baš kao i narod koji zna da je sigurna, opremljena i zadovoljna vojska garant sigurne i zadovoljne Srbije."

General Ninković izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da ministru odbrane predstavi stanje intendantske podrške jedne od jedinica Vojske Srbije.

"Imali smo prilike da vidimo sve segmente uslužne delatnosti kojima obezbeđujemo odgovarajući standard našim pripadnicima i da pokažemo deo ekonomskih zaliha koje naša vojska ima, što nam u narednom periodu obezbeđuje kontinuitet u zameni obuće, opravci, uopšte u popravljanju vizuelnog izgleda naših pripadnika", rekao je general Ninković i dodao da se to radi i u svim jedinicama Vojske Srbije.

Visoki gosti obišli su i vantrupno skladište intendantskih sredstava Centralne logističke baze.

Vojni penzioneri dodelili najviše priznanje ministru Vulinu

Ministar odbrane prisustvovao je u Domu Vojske Srbije u Nišu, svečanoj akademiji povodom dvanaest godina postojanja Udruženja penzionisanih podoficira Srbije u tom gradu.

Na svečanosti su prvi put dodeljene plakete Udruženja „za postignuti visok nivo saradnje“, i to ministru odbrane Aleksandru Vulinu, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Ljubiši Dikoviću i komandantu Kopnene vojske general-potpukovniku Milosavu Simoviću.

Predsednik Gradskog odbora Niš Milorad Petković istakao je da je saradnja tog udruženja s Ministarstvom odbrane izuzetna.

FOTO: Ministarstvo odbrane

"Posebno bih istakao odličnu saradnju s Komandom Kopnene vojske, ali i s našom Vojskom uopšte, koja čini sve što je u njenoj ingerenciji da pomogne svojim starijim kolegama.

Na današnjoj svečanosti godišnjicu je Udruženju, u ime generala Dikovića, čestitao i glavni podoficir Vojske Srbije zastavnik 1. klase Milojko Milosavljević, a priznanja su dodeljena istaknutim članovima i pojedincima koji Udruženju pomažu u radu.

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Grada Niša Darko Bulatović, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz niškog garnizona, brojni članovi Udruženja i građani Niša.

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh