Društvo

Nakon nezapamćene tragedije u Aleksincu: Protest građana ispred Distribucije

Photo: Wikimedia

Smrt M.M. i njenog sina od 16 godina, koji su poginuli usled strujnog udara priključene žice - pošto su im isključili struju, duboko je potresla građane Aleksinca.

Nesreća se desila prekjuče, u selu Glogovica, a jedan od njihovih komšija posvedočio je da je u selu još oko tridesetak domaćinstava bez struje, gde žive stari, bolesni i trudnice.

Meštani Aleksinca i okolnih sela okupili su se jutros u centru grada ispred zgrade Elektrodistribucije, gde su palili sveće za nastradalu majku i sina koji su sinoć u selu Glogovica nastradali od strujnog udara.

Građani negoduju što im isključuju struju, iako redovno namiruju tekuće obaveze. Mnogi priznaju da postoje nagomilani dugovi iz ranijih perioda, ali da su u pitanju siromašne porodice koje nisu u mogućnosti da te dugove vrate. Oni napominju da bez struje teško može da se živi i da će se mnogi nelegalno priključivati na mrežu i da se slične tragedije mogu ponoviti.

Ogorčeni meštani navode i primer komšije koji je izmirio i stari dug za struju, ali mu distribucija sada traži enormne sume za ponovno priključenje i druge takse, koje on nije u mogućnosti da plati.

Izvor: Novosti
Pratite BKTV News na VIBERU:
3 Komentara


Na vrh