Društvo

Nova odluka Vlade Srbije obradovaće većinu vozača

Photo: Shutterstock

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima kojim se ukida obaveza da građani koji imaju vozila starija od 15 godina obavljaju tehnički pregled na svakih šest meseci.

Ukidanjem ove obaveze, Vlada Srbije izašla je u susret velikom broju vlasnika koji poseduju starija vozila, a ukida se i takozvani nulti tehnički pregled za novoproizvedena vozila.

Vlasnicima ovih vozila omogućava se prva registracija vozila bez podnošenja dokaza o tehničkoj ispravnosti i prvi redovan tehnički pregled odlaže se najkasnije do isteka roka od dve godine od prve registracije.

Izmenama zakona pooštrene su i kazne za prekoračenje brzine van naseljenog mesta.

Važna informacija za sve vozače: Ovo su nova pravila za tehnički pregled

Na sednici Vlade usvojeni su i Predlog zakona o izmena i dopunama Zakona o ozakonjenju objekata i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju. Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju objekata obezbediće se efikasnije vođenje postupaka ozakonjenja i unaprediti evidencija nelegalnih objekata koju će voditi organ nadležan za poslove državnog premera i katastra. Osnovni razlozi za usvajanje Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju jesu dalje usklađivanje sa međunarodnim standardima i preporučenom praksom Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO), kao i sa evropskim propisima u ovoj oblasti. Novine u zakonu odnose se na odredbe koje se tiču oblasti planiranja i izgradnje aerodroma, zaštite životne sredine, a uneto je i novo poglavlje o transportu opasne robe, kojim se u domaće zakonodavstvo uvode standardi Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva.

Cvetković primio dužnost zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije

Članovi Vlade usvojili su na današnjoj sednici Zaključak kojim se nalaže ministarstvima i posebnim organizacijama da dosledno sprovode politiku Vlade, koja se odnosi na ukidanje obaveze upotrebe pečata za privredna društva, preduzetnike i druga pravna lica, ističe se u saopštenju.

Izvor: Fonet
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh