Društvo

Od sutra veći roditeljski dodatak, a evo koliko novca će od sada roditelji dobijati

Photo: Pexels/Ilustracija

Izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kojima je predviđena isplata većih roditeljskih dodataka stupaju na snagu sutra, najavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.

Prema novim izmenama, roditelji za prvo dete jednokratno dobijaju 100.000 dinara, za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine, za treće dete po 12. 000 dinara mesečno deset godina, a za četvrto 18.000 dinara mesečno deset godina.

"Isplata počinje od 1. jula u skladu sa zakonom, s tim što ćemo retroaktivno za drugo, treće i četvrto dete da uskladimo i da napravimo nov način isplate", rekao je Ðorđević za RTS.

On je podsetio da isplata sredstava važi za drugo, treće i četvrto dete od 25. decembra 2017. a za prvo dete od 1. jula 2018. godine.

Uslovi koji roditelji odnosno deca treba da ispune su obavezna vakcinacija i pohađanje predškolskog i školskog programa u skladu sa zakonom Republike Srbije. Time je usklađeno da se ne anuliraju kaznene odredbe koje postoje po drugim zakonima, rekao je Đorđević i podsetio da je kazna za nevakcinaciju 100.000 dinara, a da po ovom zakonu hipotetički za treće dete može da se dobije milion i 400.000 dinara.

Neke od najskupljih operacija kičme kod dece od sada u Nišu - BESPLATNO!

Izvor: BKTVNews, Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh