Društvo

Olimpijada u robotici (prvi dan): Srpski tim nastupa u Vašingtonu (VIDEO)

Photo: Instagram/Kreativno pero

Prva Olimpijada u robotici je počela sinoć u Vašingtonu, a srpski tim prvi krug takmičenja počinje danas u 16.30 časova.

Srpski tim će kao i svi ostali imati priliku da se predstavi u šest rundi za dva dana.

Danas u okviru prve runde, koja je trajala od 16.27 do 16.33, Srbija se u AQUA timu takmičila zajedno s Crnom Gorom i Južnom Korejom protiv Moldavije, Laosa i CaboVerde.

Round 1! #serbia?? in aqua team with #montenegro and #southkorea on the Olympics games in #Washington. Serbian team with specialy designed wheels!

Објава коју дели KREATIVNO PERO (@kreativnopero) дана 17. Јул 2017. у 7:43 PDT

Tokom prve runde srpski tim je pohvaljen za dizajn točkova robota. Robot korejskog tima se prevrnuo, a crnogorski se pokvario.

Tokom druge runde od 19.40 do 19.42, Srbija u HYDRO timu takmičila se zajedno sa Rusijom i Lesotom protiv Haitija, Ukrajine i Grenade.

Round 2 #serbia?? in hydro team with #russia and #lesotho on the Olympics games in #Washington. Serbian team with specialy designed wheels!

Објава коју дели KREATIVNO PERO (@kreativnopero) дана 17. Јул 2017. у 10:45 PDT

U okviru treće runde nastupali su od 23.00 do 23.02 u HYDRO timu zajedno sa Mjanmarom, Kineskim Taipeijem protiv Crne Gore, Gambije i Južne Koreje.

This is a round 3 on the first day of the Olympic Robotics Games in Washington. Team Serbia was in alliance with Myanmar and Chinese Taipei. The next round is tomorrow at 16.35 European time! Stay with us! #kreativnaskola #kreativnopero #robotics #FGC2017 #firstglobal #Washington #belgrade #stem #STEM

Објава коју дели KREATIVNO PERO (@kreativnopero) дана 17. Јул 2017. у 2:39 PDT

Sutra, u utorak, održava se četvrta runda, u kojoj će kamera pratiti srpskog robota i od 16.39 do 16.45 u AQUA timu nastupa sa timom Hopes, i Ekvatorijalnom Gvinejom protiv Južne Afrike, Austrije i Palestine.

Sutra se održavaju i petai šesta runda, i to od 19.58 do 20.04 gde Srbija u HYDRO timu nastupa sa Hrvatskom i Ujedinjenim arapskim emiratima protiv Mozambika, Nambije i Pakistana, dok od 21.36 do 21.42 Srbija u HYDRO timu nastupa sa Norveškom i Filipinima protiv Maroka, Turkmenistana i Slovenije.

Svečane povorke mladih ljudi koji predstavljaju više od 160 zemalja ponele su svoje zastave i ujedinjeno stale pred isti cilj – napraviti što efikasnijeg robota koji će za što kraće vreme prečistiti što više zagađene vode. O značaju multikulturalnosti svedoči i vest koju je preneo CNN o tome da je Američki predsednik lično insistirao na tome da učesnici iz Avganistana dobiju vize i priključe se takmičenju.

Opening ceremony at First Global Challenge #teamserbia?? #serbia?? #kreativnopero #1stglobal #stem #robotics

Објава коју дели KREATIVNO PERO (@kreativnopero) дана 16. Јул 2017. у 3:54 PDT

Srpski tim čine Vladana Joksimović, Teodora Golubović i Lazar Švraka iz privatne beogradske gimnazije "Kreativno pero", Dalibor Naspalić, Ilija Grk i Matija Đurović, učenici srpske gimnazije "Nikola Tesla" iz Budimpešte i Filip Starčević iz Dvanaeste beogradske gimnazije.

Mentor srpskih olimpijaca  i  nastavnik programiranja u gimnaziji Kreativno pero Vuk Vujović nada se da će naši srednjoškolci odneti pobedu.

Ovogodišnja tema Olimpijade robotike je čista voda. Svi timovi su iz SAD-a dobili iste delove od kojih je trebalo da sastave robota koji će učestvovati u igri skupljanja crvenih i plavih loptica koje predstavljaju čistu i zagađenu vodu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podržalo je srpski tim uz čestitke Gimnaziji Kreativno pero zbog odluke da se na ovom internacionalnom takmičenju predstave zajedno sa učenicima gimnazije Nikola Tesla iz Budimpešte i XII beogradske gimnazije.

Nastup srpskih olimpijaca DIREKTNO MOŽETE PRATITI OVDE.

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh