Društvo

Otrovnica zaustavila radove na Koridoru 10! (FOTO)

Photo: Facebook/Vladica Stankovic printscreen

Radovi na Koridoru 10 kod Mominog kamena zaustavljeni su danas jer su radnici bugarske firme "Euro alijansa" pronašli zmiju otrovnicu u armaturi.

Poskok, najveća otrovnica u Evropi, ušao je u armaturne mreže na deonici Koridora 10 iza tunela Manojle kod Vladičinog Hana gde se izvode radovi na izgradnji auto-puta.

U trenutku je nastala panika među radnicima, koji su se obratili Udruženju za zaštitu gmizavaca i životne sredine "Poskok" iz Vladičinog Hana.

Vladica Stanković iz ovog udruženja je bez većih problema pronašao otrovnicu.

"Reč je o o mlađem primerku poskoka, dugačkom oko pola metra. Bez obzira na to, ova zmija je otrovnica, jedna od najopasnijih u našim krajevima. Akcija je brzo i uspešno izvedena i poskok je vraćen u prirodno stanište", kaže Stanković dodajući da su radnici bili prisebni i oprezni.

Ubrzo nakon hvatanja zmije, radnici su se vratili svojim obavezama i radovi na Koridoru 10 su nastavljeni.

Pojava zmija učestala je na jugu Srbije u poslednjih mesec dana. Nedavno je zmija, duga oko dva metra, uhvaćena u autobusu "Niš-ekspresa" koji saobraća na liniji Bujanovac - Beograd, na autobuskoj stanici u Vranju.

Navala zmija koje su prethodnih dana uznemirila meštane mnogih gradova u Srbiji je tek početak problema, jer stručnjaci upozoravaju da će ih ovog leta biti veoma mnogo.

U Beogradu se proteklih dana dogodilo nekoliko incidenata kada su zmije zalutale na neobična mesta i izazvale paniku među stanovinicima prestonice.

Izvor: Ok radio
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh