Društvo

Porodila se najmlađa trudnica u Srbiji, pa prebačena na intenzivnu negu

Photo: Pixabay

Devojčica (13) iz Niša rodila je zdravu devojčicu u GAK "Narodni front", a posle porođaja je prebačena na intenzivnu negu.

Ona je u poodmakloj trudnoći, u 38 nedelji, primljena u “Front”. Tada su svi lekari bili iznenađeni, jer je retko ko od njih imao prilike da vidi tako mladu trudnicu. Sada, kada je dete donela na svet, u ceo slučaj moraće da se uključi i socijalna služba, s obzirom da se radi o maloletnom licu.

Tačno nakon dve nedelje, ona je ponovo primljena u porodilište i u utorak uveče rodila je zdravu devojčicu. Tokom dana lekari su joj dali epidural, kako bi lakše podnela sve, ali se porođaj u jednom trenutku iskomplikovao jer je mlada mama odjednom dobila temperaturu, zbog čega je na kraju porođaj završen carskim rezom.

Beba je dobro, dok se devojčica nalazi u intenzivnoj nezi. Ova maloletnička trudnoća nije sakrivena od roditelja, budući da je majka svakodnevno posećivala dok je bila u bolnici, devojčica je i udata za dečaka starog 15 godina, sa kojim je sada i dobila dete.

Inače, prema statistici, u “Narodnom frontu” u 2015. godini bilo je 2.293 maloletničkih trudnoća koje su se završile rađanjem.

Čak 25 porodilja bilo je mlađe od 15 godina. Isto tako, 631 devojčica je odlučila da ne rodi bebu, odnosno prekinule su trudnoću. Od tog broja, dve su bile mlađe od 15 godina.

Izvor: Blic
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh