Društvo

Poznati pevaju za Martu: Humanitarni koncert ispred Muzeja "25. maj"

Photo: Facebook

Koncert će se održati 20. septembra na platou ispred Muzeja "25. maj" s početkom u 20 časova.

Opština Savski venac u saradnji sa Osnovnom školom "Radojka Lakić" organizuje humanitarni koncert kako bi sakupila novac za nastavak lečenja Marte Mirković, učenice petog razreda ove škole.

Na humanitarnom koncertu nastupiće brojni poznati muzičari: Sergej Ćetković, "Amadeus" bend, Mari Mari, Johnny Ranković & The Churlians, ft. Žika Jelić YU Grupa, Boris Režak, grupa "The colors of dance", škola baleta "Farfalline" i plesni studio"Ris".

Devojčica Marta Mirković, nakon četvrte operacije od aprila ove godine, doživela je infarkt pluća kada je došlo do srčanog zastoja. Po sprovedenoj reanimaciji devojčica nije došla svesti već je upala u komu, a trenutno se nalazi odeljenju intezivne nege, Instituta za majku i dete na Novom Beogradu. Njeno stanje je i dalje teško.

Medicinske ustanove koje se bave stanjem kome, postoje u inostranstvu, a samo za troškove transporta potrebno je 16.500 evra, dok je zajednonedeljno ispitivanje potrebno je još 9.000 evra.

Ipak, to nije konačna suma koja je potrebna za nastavak lečenja. Opština Savski venac i OŠ "Radojka Lakić" pozivaju sve ljude dobre volje da dođu na koncert, podrže akciju i pomognu Marti da se probudi iz kome.

Cena ulaznice je 200 dinara, a svi koji su u mogućnosti da pomognu, mogu to učiniti i uplatom na žiro- račun (Banka Intesa): 160-5110200197575-78.

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh