Društvo

Spor protiv državne firme: Odbila da prekrši zakon i prošla kroz pravi pakao!

Photo: Google Street View

Tatjana Samardžija, koja je radila na mestu načelnika Službe za katastar nepokretnosti Ruma, odbila je da postupi mimo zakona usled čega je smenjena i postavljena na poziciju koja ne postoji.

Tatjana Samardžija je odbila da po "hitnom postupku" i van zakonskih procedura upiše vlasništvo nad benzinskom pumpom i drugim objektima vlasniku firme "Knez petrol" Srđanu Kneževiću.

Od tada, kako je posvedočila na sudu, u okviru firme počinju pritisci na nju da postupi po zahtevu "Knez petrola", a pošto to nije učinila, smenjena je sa mesta načelnika i prebačena na radno mesto koje ne postoji po sistematizaciji.

O ovome je obavestila Zaštitnika građana i nadležne inspekcije, međutim, dobila je rešenje kojim se raspoređuje na rad u Bačku Palanku (koja je više od 70 kilometara udaljena od mesta gde stanuje). Kako je objasnila na sudu, do novog radnog mesta morala je da menja dva autobusa i da putuje više od pet sati. Baš kada je ona premeštena u Bačku Palanku, direktor RGZ je doneo direktivu o strogom poštovanju radnog vremena.

Nova preraspodela i nove muke

Po privremenoj meri Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, Samardžija je vraćena da radi u Rumi, ali je odlukom nadležnih u RGZ prebačena na mesto mlađeg savetnika za pripremu tehničke dokumentacije gde nema posla, iako je nalogom suda trebalo da bude raspoređena na radno mesto koje odgovara njenoj stručnoj spremi i radnom iskustvu i sposobnostima. Kako je izjavila na sudu, na najnovijem radnom mestu uglavnom sedi i trenutno se smatra najplaćenijim državnim službenikom u odnosu na posao koji obavlja. Žalbena komisija Vlade Srbije je nakon žalbe Tatjane Samardžije poništila rešenje RGZ kojim se ona raspoređuje na radno mesto za pripremu tehničke dokumentacije. Ona u Republičkom geodetskom zavodu radi više od trideset godina, a načelnica Službe za katastar nepokretnosti u Rumi bila je od 2014. do 2016. godine. Viši sud u Sremskoj Mitrovici doneo je u sredu prvostepenu presudu u korist uzbunjivača Tatjane Samardžije i naložio tuženoj Republici Srbiji, odnosno Republičkom geodetskom zavodu, da uzbunjivaču na ime pretrpljenih duševnih bolova isplati sto hiljada dinara. Vlasnik naftne kompanije "Knez petrol" Srđan Knežević, koji je krajem 2015. godine u SKN Ruma, po rečima Tatjane Samardžije, doneo nepotpisano i neovereno rešenje po kojem je ona trebalo da postupi, pravosnažno je osuđen na kaznu zatvora u postupku za šverc nafte. Dokumentaciju o celim slučaju možete pogledati ovde.

Uzbunjivač dobio spor protiv Grada Novog Sada!

Izvor: Pištaljka, 021.rs
Pratite BKTV News na VIBERU:
1 Komentara


Na vrh