Društvo

Spektakl na Kalemegdanu: Femi Kuti oduševio Beograđane (FOTO)

Photo: Beoinfo

Jedan od najpopularnijih afričkih muzičara Femi Kuti održao je sinoć spektakularan koncert u Donjem gradu Beogradske tvrđave.

Sekretarka za kulturu Grada Beograda Ivona Jevtić izjavila je sinoć da je u pitanju prvi u nizu besplatnih koncerata koje će grad organizovati.

Prema njenim rečima sinoćni koncert predstavljao je spajanje nespojivog - kralja "afričkog bita i makedonske filharmonije, pa je na bini bilo bezmalo 70 muzičara.

"Femi Kuti je napravio izuzetak i tokom svoje naporne turneje izdvojio vreme da se nađe u Beogradu i obraduje ovdašnju publiku. Ovo je svakako još jedna odlična prilika za promociju Beograda, odnosno svega što naš grad nudi na kulturnom planu, ali je veoma važno i za turizam" istakla je Jevtić i dodala:

FOTO: Beoinfo

"Muzika Femija Kutija sadrži elemente afričkog folklora, "ar-en-bija", fanka i soula, što zajedno čini jednu pravu čaroliju za muzičke sladokusce"

Kako je navela, kultura nije privilegija, jer je namenjena svim građanima i to je jedan od razloga zbog kojih će biti organizovano još ovakvih koncerata.

Izvor: Beoinfo/BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh