Društvo

Svi ovo svakodnevno radimo, ali sada slede kazne i do milion dinara!

Photo: Ilustracija

Ovo će mnoge pogoditi.

Radnici novosadskog JKP "Čistoća" uputili su brojne apele građanima, ali uzalud.

Naime, krupni otpad i građevinski šut pored kontejnera i u njima i dalje zatiču. Zbog toga će, u saradnji s Komunalnom inspekcijom, u narednom periodu biti sprovedene kontrole odlaganja krupnog otpada širom Novog Sada, saopšteno je iz tog preduzeća.

"Nesavesnim odlaganjem otpada stvaraju se mini deponije u urbanim delovima grada, a takvo ponašanje i često dovodi do velike materijalne štete, jer težak i kabast otpad oštećuje hidraulički sistem na kamionima, i zbog toga će radnici "Čistoće" sarađivati na terenu s komunalnim inspektorima, u cilju otkrivanja i kažnjavanja nesavesnih građana koji krupni i kabasti otpad odlažu pored kontejnera", kažu u ovom preduzeću.

Podsećaju da, prema važećoj Odluci o održavanju čistoće u Novom Sadu, kazne za fizička lica za nesavesno iznošenje smeća iznose 8.000 dinara, a za pravna lica od 50 hiljada do milion dinara.

"Pozivamo one koji imaju potrebu da iznose nameštaj ili građevinski šut, da pozovu JKP "Čistoća" i iznajme kontejner za krupni otpad", navodi se u saopštenju.

Podsećaju i da je odlaganje otpada na Gradskoj deponiji besplatno.

"Lov" na neprijavljene stanare u Srbiji počinje - kazna do 150.000 dinara!

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh