Društvo

Dve smrti u jednom danu! Nakon Biljane Vujasinović, preminuo i čuveni novinar Petar Lazić!

Photo: YouTube/Printscreen

Zamenik glavnog urednika Radio Beograda 202, književnik, novinar, publicista i univerzitetski profesor Petar Lazić umro je u 57. godini.

Rođen 25. septembra 1960. u Kosjeriću, Petar Lazić je jedan od najuglednijih satiričara današnjice, a njegova dela prevedena su na tridesetak jezika i zastupljena su u više od 100 svetskih antologija, enciklopedija i zbornika. Publicističke i teorijske tekstove, eseje, prozu, poeziju i aforizme objavljivao je u stotinak listova i časopisa u Srbiji, bivšoj SFRJ i svetu.

U štampi objavljuje od 1979. godine, na radiju je od 1982, najpre na studentskom programu Indeks 202.

Tekstove za Indeksovo radio pozorište počeo je da piše 1983. godine. Od 1984. do ukidanja 1996. bio je autor tekstova, reditelj i "doživotni" urednik Indeksovog radio pozorišta.

Od 1996. do 1998. bio je glavni i odgovorni urednik satiričnog lista Naša krmača, direktor i glavni i odgovorni urednik satirično-političkog magazina Bre! od 1999. do 2004.

Potom je bio direktor i glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Glas javnosti, pomoćnik odgovornog urednika dnevnog lista Blic i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika programa Beograd 202.

Od 2008. uređivao je i vodio na programu Beograd 202 emisiju "Crno-beli svet", a od 2014. do 2016. godine emisije "Crna rupa" i "Umesto crne rupe".

Na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu držao je nastavu iz predmeta: Veština ubeđivanja u medijima, Kritička literatura i retorika, Retorika i javni nastup, Komunikacija i tehnika ubeđivanja (osnove) i Komunikacija i tehnika ubeđivanja (polemike i debate).

Ovo, nažalost, nije jedini novinar koji nas je napustio. Posle kraće i teške bolesti, u Pančevu je u 52. godini preminula Biljana Vujasinović - Zec, glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio Beograda.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Izvor: Agencije
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh