Društvo

Uspeh studenata građevine: Napravili onlajn platformu za učenje

Photo: Pixabay ilustracija

Uvođenje digitalnih tehnologija u obrazovanje jedan je od prioriteta srpskog ministarstva prosvete, a dobru praksu su još ranije prepoznali studenti Građevinskog fakulteta u Beogradu, koji su osnovali platformu za onlajn učenje.

Sajt nazvan "lammasi" osnovali su upravo studenti tog fakulteta i putem njega jedni drugima daju časove i tako pomažu u nastavi.

"Kad smo u prvim godinama studiranja išli na privatne časove oni su bili skupi, pa smo se zapitali da li bismo to moglo drugačije", objasnio je osnivač sajta Mladen Marković.

Kako je rekao, osim visoke cene, odlazak na privatne časove je oduzimao i mnogo vremena, koje je studentima uvek dragoceno.

Ovako, kaže on, na mnogo inovativniji i brži način, mogu da uče jednako kvalitetno.

Na njihovoj platformi za učenje, objašnjava Marković, mogu da predaju i profesori i studenti.

Predavači, objasnio je, nisu samo sa Građevinskog fakulteta, već sa čitavog Beogradskog univerziteta.

"Imate kurseve različitih softverskih paketa, paketa za matematiku i za Građevinski fakultet, ali i za srednje i za osnovne škole. Mogu da se uče i jezici i hemija", kaže on.

Za one koji više vole rad u timu, postoji i opcija "tandem čas".

Kada se ta opcija upotrebi, više njih se uključi na čas sa predavačem, a kad postoje nejasnoće, uz opciju "dva prsta", uključe se u poziv na 30 sekundi i mogu da postave pitanje, objašnjava osnivač sajta.

Ono za šta su se "digitalno osvešćeni studenti" posebno pobrinuli jeste opcija roditeljske kontrole za osnovce koji uče preko njihove platforme.

"To smo uveli zato što ljudi obično imaju strah od digitalnog sveta i kada u taj svet puštaju svoju decu uvek misle da tu vrebaju neki manijaci", ističe Marković.

Opcija roditeljske kontrole funkcioniše tako što mejl automatski stiže roditeljima čim dete kontaktira bilo kog profesora na sajtu.

U mejlu su navedeni podaci o profesoru - ime i prezime, broj telefona, imejl adresa, a kada je dete na času roditeljima stiže poruka na telefon da im je dete trenutno na času i uz to se navodi o kom je predmetu reč.

Podrška za male-velike heroje: Stotine balona pušteno u nebo! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh