Društvo

Veliki gubitak za našu zemlju! Srpski državni vrh uputio saučešće povodom smrti Raše Popova!

Photo: Tanjug

Srpski državni vrh uputio je danas saučešće porodici Popov povodom smrti književnika Raše Popova.

Povodom smrti istaknutog srpskog književnika, publiciste i novinara Radivoja Raše Popova, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uputio je porodici Popov telegram saučešća u kojem poručuje da su deca u Srbiji ostala bez svog životnog učitelja.

FOTO: Tanjug

„Naša deca ostaju bez svog druga, životnog učitelja Raše Popova, koji je svojom pričom, pesmom, igrom i savetom oplemenio detinjstva dobrotom i ljubavlju. Hvala mu što je svakom od nas pomogao da i odrasli svet posmatramo očima deteta, da budemo bolji ljudi. Svako ko je bio savremenik Raše Popova ne može a da ne pogne glavu pred umetnikom, filantropom i čovekom koji je svojim duhom i karakterom obeležio epohu u kojoj živimo”, naveo je predsednik Nikolić, saopštila je Pres služba.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas telegram saučešća porodici preminulog književnika Raše Popova.

FOTO: Tanjug

"I deci i nama starijima nedostajaće čovek koji je toliko toga sadržavao u sebi - pamtićemo ga kao književnika, publicistu, glumca, televizijskog novinara, a pre svega kao pripovedača koji je s takvim žarom i zanosom pričao priču da je svima nama ostao simbol našeg detinjstva", naveo je Dačić.

Dačić je dodao da će se kolumne Raše Popova u Politici, o našim sugrađanima, junacima opstanka u teškim vremenima po našu zemlju, čitati i nadalje i da ćemo ga se sećati "kao čoveka koji se uvek trudio da očuva ljubav i nadu".

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije i Odbora za kulturu i informisanje Maja Gojković uputila je danas porodici Raše Popova telegram saučešća.

FOTO: Tanjug

"Sa velikom tugom primili smo vest o smrti Raše Popova. Raša je svojim decenijskim radom kao književnik, novinar i publicista, a pre svega kao neko ko je bio posvećen deci i njihovom odrastanju ostavio neizbrisiv trag. Svojim neponovlljivim i originalnim stilom je umeo da dođe do najmlađe, ali i najšire publike", navela je Gojković u saučešću.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izrazio je danas porodici Popov iskreno i duboko saučešće povodom smrti Raše Popova.

FOTO: Tanjug

"Raša je ostavio dubok trag u odrastanju brojnih generacija, kao publicista, novinar, a pre svega kao pisac istraživač i omiljeni pripovedač, a pored dece i mi odrasli smo rado uživali u njegovom stvaralaštvu.

Saosećam u vašem bolu i želim da nađete snage u ovim teškim danima", naveo je Vulin.

FOTO: Tanjug

Srpski književnik, publicista, glumac, zvezda dečje televizijske emisije "Fazoni i fore" Raša Popov, preminuo je sinoć u Beogradu u 84. godini.

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh