Društvo

Vučić: Nema iskrene suze za bilo koju srpsku žrtvu u međunarodnoj zajednici

Photo: FOTO: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji i spomen sobu posvećenu žrtvama i najavio proširenje mandata vladine komisije za nestale i za ubijena i kidnapovana lica.

Rekao je da će biti postavljena spomen soba za sve kosovskometohijske i druge žrtve i poručio da se nada da ćemo uspeti da sačuvamo svoju zemlju i da nemamo više ovakvih spomen spoba.

Vučić je naveo da je na ovakvom mestu teško racionalno govoriti, ali da će se pokušati, ako postoje bilo kakve osnove sumnje da se vode istrage protiv počinioca zločina.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

U tom smislu predsednik Srbije je rekao da se ne može mnogo očekivati, ne zato što nema želje da se to uradi, već zbog toga što je puno vremena prošlo.

"Mi Srbi, i ponosan sam na to, uspeli smo da pokažemo poštovanje prema žrtvarma drugih naroda i osudimo mnoge koji su sa srpskim imenom i prezimenom počinili zločine. A, ono što me boli je da malo gde možete da naiđete na iskrenu suzu zbog bilo koje srpske žrtve u međunarodnoj zajednici" rekao je Vučić.

Pošto se to neće dogoditi, dodao je Vučić, moramo mi da pokažemo veće poštovanje prema našim žrtvama.

"Moramo da kažemo da su i naše žrtve bile ogromne da smo izgubili mnogo ljudi, da je na stotine hiljada ljudi napustilo svoja ognjišta, da o tome treba da govorimo, rešavamo probleme, ali i da ne zaboravimo na one koji su branili svoju zemlju i one koji su bili krivi samo zato što su pripadali srpskom rodu", dodao je.

Vučić je naveo da smo uspeli da ekonomski brod koji je tonuo izvučemo na površinu, ali da smo ponovo ušli u politički nemirne vode u regionu ne svojom krivicom.

On je izrazio nadu da ćemo uspeti da sačuvamo svoju zemlju i da nećemo više imati spomen soba poput ove koju su danas obišli i poručio da će učiniti sve da se pomogne porodiocama žrtava.

Udruženje su posetili sa Vučićem i ministar rada Zoran Ðorđević, ministar za inovacije Nenad Popović, šef Kancelarija za KiM Marko Ðurić i patrijarh srpski Irinej.

Vučić: Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena!

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh