Društvo

Zavirite u novootvoreni Klinički centar u Nišu (FOTO)

Photo: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIĆ

Klinički centar u Nišu otvoren je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ministara u vladi, a prve pacijente primiće do kraja godine.

Predsednik Vučić je, u obraćanju poručio da smo otvaranjem Kliničkog centra, koji je prvi kompletno završen u Srbiji, pokazali da znamo, umemo i da možemo i da ne odustajemo.

Kako je rekao, pokazalo se da Srbija može da stvori nešto ni iz čega, da reši svaki problem, da nema straha ni manjka vere u sebe u svoj radi i svoje sposobnosti.

"Znam da Srbija neće da odustane više nikada i da mi nećemo više nikada da odustajemo", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIĆ

Optimizam je, kaže, pobedio i na livadi, na čijem je mestu nikao novi Klinički centar, i u celoj Srbiji - gde neće biti pustih livada, izneverinih nada i očekivanja.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da predstoji i završetak Kliničnog centra Srbije u Beogradu, kao i Klinički centar Vojvodine, a spomenula je i završetak Koridora 10 i nastavak koridora 11 i njihovo povezivanje autoputem između Pojata i Preljine.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIĆ

Ona je rekla da predstoji i završetak Naučno tehnološkog parka u Novom Sadu, kao i izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Nišu i laboratorijske lamele na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je u obraćanju podvukao da je pre tri godine na mestu današnje nove zgrade KC Niš bilo blato i močvara, a da je danas tu savremeni objekat koji je simbol novog vremena i novog zdravstva.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIĆ

"Želim vam da što manje koriste novu zgradu, a oni koji budu morali da dođu kod lekara, imaće najsavremeniju zdravstvenu negu", rekao je Lončar.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sa svoje strane je izrazio zadovoljstvo učinjenim i poručio da RS jednako deli radost zbog izgradnje jednog od najsavremenijih Kliničkih centara u ovom delu Evrope.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIĆ

"Ovo je jedno od najboljih mesta na kojima sam bio", poručio je Dodik i istakao da će onima koji će ovde zatražiti zdrastvenu uslugu na raspolaganju biti najsavremenija medicinska oprema i odličan medicinski kadar koji sada može kvalitetno da obavlja svoj posao.

Okupljenima se obratio i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić prisustvovao je danas otvaranju Kliničkog centra u Nišu i pozvao sve koji mogu da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima i sami učine nešto za one kojima je pomoć potrebna.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIĆ

Kako je rekao građani Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Niškog okruga kao i oni sa Kosova i Metohije od danas su bogatiji za priliku da sačuvaju ili povrate svoje svoje zdravlje.

Niški Klinički centar, najmoderniji u zemlji, prostire se na 45.000 kvadratnih metara, a u obnovu i izgradnju zdravstvene ustanove, uključujući i nabavku nove opreme, uloženo je 50 miliona evra.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIĆ

Sve sobe u novoj zgradi biće dvokrevetne, a kako je rekao ministar Lončar, neće biti trokrevetnih soba, niti pregrađivanja kako bi se napravilo još mesta.

Vučić u Nišu: Ne odustajemo, optimizam je pobedio u celoj Srbiji

Foto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIĆ

Sama zgrada Kliničkog centra je "pametna", odnosno celom zgradom upravlja se iz kontrolne sobe, a obezbeđena je i tehnika kako bi Klinički centar bio nezavistan kada je reč o vodi i struji i da, ako se desi neka veća havarija u Nišu, zgrada može sedam dana nezavisno da se ne snabdeva vodom i strujom.

Vučić na otvaranju Kliničkog centra u Nišu

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh