Ekonomija

Kompanija "Leoni" počela izgradnju fabrike kablova u Kraljevu

Photo: Printscreen Youtube

Kompanija "Leoni" počela je danas u Kraljevu izgradnju četvrte fabrike kablova u Srbiji, koja bi trebalo do 2023. godine da zaposli 5.000 radnika.

Generalni direktor kompanije "Leoni" Klemens Saks rekao je da je bord direktora odlučio da četvrtu fabriku otvori u Kraljevu zbog zemljišta koje ima na raspolaganju, raspoložive radne snage i dobre putne komunikacije.

“Lidl“ otvorio 16 prodavnica u Srbiji, građani čekali u redovima pre zore

"Odabrali smo Kraljevo između četiri lokacije koje smo imali u ponudi. Bord direktora 'Leoni grupe' je upravo imajući u vidu dobro poslovanje tri sadašnje fabrike koje imamo u Srbiji odlučio da se proširi sa četvrtom", rekao je Saks za RTS.

U fabrici u Kraljevu proizvodiće se kablovski setovi za "Mercedes benc".

"Leoni" će u izgradnju i opremanje fabrike u Kraljevu uložiti 60 miliona evra, a kompletna fabrička zgrada, proizvodne površine 45.000 kvadratnih metara, treba da bude završena do kraja prvog kvartala 2020. godine.

Obeležavanju početka radova su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, član Borda direktora "Leoni grupe" Martin Štutem, ambasador Nemačke Tomas Šib i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Izvor: Fonet
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh