Ekonomija

Mihajlović: Moguće je za tri godine izgraditi dva miliona kvadrata stanova

Photo: Tanjug/Dragan Kujundžić

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je, povodom projekta državne stanogradnje, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da je moguće za tri godine izgraditi dva miliona kvadrata stambenog prostora za mlade naučnike, bračne parove, pripadnike vojske i policije.

Mihajlović je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, navela da je pre tri godine gotovo bilo nezamislivo da država može da učestvuje u stanogradnji.

"Danas imamo stabilan budžet, imamo novac, imamo državnu kasu koja može da garantuje uzimanje kredita i niske kamatne stope", istakla je Mihajlović.

Mogućnost učešća u tom projektu će, prema njenim rečima, imati mladi naučnici, mladi bračni parovi, pripadnici vojske i policije, odnosno "svi oni ljudi koje država želi da zadrži".

"TESLA GRAD" USKORO u MAKIŠKOM POLJU!

Mihajlović je izrazila očekivanje da će odziv biti veliki, ali i da bi cena tih stanova mogla da bude niža kada se bude licitiralo.

"Verujem da na javnom pozivu, kada se bude licitiralo oko cene, ta cena možda bude i niža", istakla je Mihajlović.

Predsednik Aleksandar Vučić je prethodno najavio da bi kvadrat u Beogradu mogao da košta oko 550 evra, a u drugim gradovima od 450 do 470 evra.

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh