Hronika

Darku Kostiću ukinut pritvor

Photo: Printscreen youtube

Modni kreator Darko Kostić je u pritvoru bio nešto više od mesec i po dana, jer je 22. juna bio uhapašen po prijavi maloletnika L.J. (15) za polno uznemiravanje.

Treći osnovni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor modnom kreatoru Darku Kostiću i on će u toku popodneva biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu da se daljem toku krivičnog postupka brani sa slobode.

Pritvor mu je ukinut jer je danas okončana istraga protiv Kostića ispitivanjem poslednjeg svedoka - pomenutog maloletnika, a pritvor mu je bio određen upravo da ne bi uticao na svedoke.

Nakon okončanja istrage, Treće osnovno tužilaštvo je sudu podnelo optužni predlog kojim Kostića tereti za polno uznemiravanje maloletnog L. J. (15), ali i još jednog punoletnog mladića B. Š. (22).

Iako je tužilaštvo tražilo od suda i da Kostiću produži pritvor, sud taj predlog nije usvojio.

Optužnim predlogom tužilaštva Kostić se tereti da je izvršio dva krivična dela polno uznemiravanje i nedozvoljeno držanje opojne droge,omogućavanje uživanja opojnih droga, rekao je za Tanjug portparol Trećeg osnovnog tužilaštva Ivan Marković.

Kostić se ranije na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Slučaj maloletnika i punoletnog mladića nisu povezani.

Kostić se sumnjiči za uznemiravanje maloletnika, kome je ranije nekom prilikom dao "kamagru", a da mališan to nije znao.

Kostića je prijavio za navodno polno uznemiravanje u njegovom stanu, pošto je došao da ga kreator fotografiše.

I drugi mladić B.Š. je prema pisanju tabloida svedočio da ga je Kostić polno uznemiravao nakon konzumiranja droge.

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh