Hronika

Na granici zaplenjene kesice sa narkoticima sakrivene u donjem vešu i čarapama

Photo: TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Carinski službenici u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina proteklog vikenda su u dva slučaja zaplenili manje količine različitih narkotika

U oba slučaja osumnjičeni, i to dvojica Turaka sa austrijskim državljanstvom i tročlana porodice, opet Turaka, sa francuskim državljanstvom, vozili su se automobilima "BMW M6".

Manja količina heroina i kokaina otkrivena je u subotu tokom izlazne kontrole, kada je za detaljan pregled izdvojen „BMW M6" austrijskih registarskih oznaka, kojim su na relaciji Austrija - Turska putovala dvojica državljana Austrije, turske nacionalnosti, navodi se u saopštenju.

Prilikom detaljnog pregleda, u samom automobilu nije pronađeno ništa, ali je tokom ličnog pretresa, kod 31-godišnjeg vozača, u donjem vešu pronađena kutija od cigareta, u kojoj je bilo sakriveno 17 plastičnih kesica sa heroinom i kokainom. Merenjem je utvrđeno da se radi o nešto više od 15 grama heroina i oko 6 grama kokaina.

Još jedan neobičan slučaj dogodio se prethodnog dana na istom prelazu, kada je za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojen automobil "BMW X6" francuskih registarskih oznaka, kojim je putovala tročlana porodica francuskih državljana turskog porekla.

Oni su prethodno prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu.

Međutim, tokom pregleda u jednoj od torbi pronađeno je oko 20 grama marihuane i oko 10 grama hašiša, u zamotuljcima oblepljenim crnom izolir trakom, pa potom umotanim u čarapu.

Kao vlasnik torbe sa narkoticima u čarapi prijavio se 25-godišnji otac porodice.

Kako je reč o krivičnim delima, dalju nadležnost u oba slučaja je preuzela policija, napominje carina.

Hapšenje širom Srbije: Pogledajte kako je izgledala policijska akcija "Ares" (VIDEO)

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh