Hronika

Napad na ambulantu u Prizrenu

Photo: Fonet

Nepoznati počinioci izvršili su tokom noći napad na ambulantu Zdravstvenog centra Prizren u selu Novake, u kojem je pričinjena materijalna šteta, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Na tom zdravstvenom objektu razbijena su stakla i policija je izvršila uviđaj, ali napadači još nisu identifikovani.

FOTO: Fonet

Ovo je samo poslednji u nizu napada na imovinu Srba i Srbije na Kosovu i Metohiji u veoma kratkom periodu, koji je izazvao veliku uznemirenost u tom metohijskom selu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju apeluje na privremene institucije samouprave u Prištini da konačno počnu da stvaraju društvenu klimu u kojoj će etnički motivisani napadi biti deo ružne prošlosti, a na međunarodne organizacije na terenu da prestanu da okreću glavu na drugu stranu i da konačno priznaju ozbiljnost problema.

Najoštrije osuđujući besprizorni i nehumani napad na zdravstvenu ustanovu, apelujemo na Srbe na Kosovu i Metohiji da ne dozvole da budu zastrašeni ovakvim, očito ciljanim napadima i da ne nasedaju na provokacije, navodi se u saopštenju.

I Srbi iz Velike Hodče, na Kosovu i Metohiji bili nedavno na meta pljačkaša, kada je Stanoju Miciću ukraden automobil, a porodici Čukarić krave i telad.

Izvor: Fonet
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh