Hronika

OTELI žrtvu, tukli ga, i pretili uperenom PUŠKOM tražeći 2.300.000 dinara

Photo: MUP/Ilustracija

Dve akcije policije: uhapšena dvojica iznuđivača

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u dve odvojene akcije rasvetlili su dva krivična dela iznude i uhapsili dve osobe.

Osumnjičeni I.Ž. (1991) tereti se da je sa još jednom osobom, za kojom je raspisana potraga, od oštećenog na ime nerazjašnjenih ugovornih obaveza tražio da im uplati dva miliona i 300.000 dinara. Osumnjičeni su, kako se sumnja, oštećenog primorali da sedne u auto, tokom vožnje ga fizički maltretirali, a potom ga odvezli u vikendicu na Savskom nasipu gde su mu, uperivši u njega pušku, tražili da im na ime duga prepiše neku nekretininu ili uplati novac. Pošto je oštećeni obećao da će to učiniti, osumnjičeni su ga pustili.

I.Ž. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

U drugoj akciji pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su D.A. (1988), zbog sumnje da je od oštećenog, predstavljajući se lažno kao policijski inspektor, iznudio 13.000 dinara.

"Sumnja se da je D.A. u više navrata sa mobilnog telefona pozivao oštećenog i predstavljajući se lažno kao policijski inspektor pretio da će poslati patrolu da ga uhapsi ukoliko mu ne bude dao 13.000 dinara, saopštio je MUP.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu.

Varao građane Srbije: Govorio da je vidovit, pa prodavao "lekovitu vodu" i zaradio tri miliona dinara

Izvor: BKTVNews/T.M.S.
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh