Hronika

"Ovu bol više ne mogu da izdržim!" Srpski muzičar se obesio u 42. godini! (FOTO)

Photo: Shutterstock/Ilustracija

Muzičar Slaviša Cale Antanasijević (42) iz Smedereva obesio se 13. februara u svojoj porodičnoj kući u naselju Radinac.

Niko ne zna zbog čega je poznati harmonikaš, klavijaturista i najuspešniji čovek smederevskog i požarevačkog kraja u muzičkom svetu digao ruku na sebe.

Supruga Jasmina Dimitrijević (40) kaže da je njenog muža ubio posao, kojem se davao nesebično od svoje 15. godine, ali i teret koji nije mogao da izdrži.

"Niko nije slutio da će to uraditi. Tog jutra smo popili kafu, a onda mi je rekao: „Ja ovaj bol ne mogu više da izdržim. Ne mogu više da živim“, i otišao je u kupatilo. Tamo se zaključao, a ja sam provalila i skinula ga sa čiviluka o koji je hteo da se obesi pojasom bademantila. Pitala sam ga: „Da li si normalan?”, na šta mi je uzvratio: „Sad ćeš da vidiš!“. Onda je odjurio u garažu, gde se nalazi kotlarnica, i zaključao se iza aluminijskih vrata. Pozvala sam komšije u pomoć, provalili smo unutra, ali je već bilo kasno. Moj Cale se obesio gajtanom, nije mu bilo spasa", priča neutešna Caletova supruga Jasmina, koja je sa njim radila u njihovoj muzičkoj kući „C-Music“, koja je organizovala koncerte u smederevskom kraju za brojne zvezde kao što su Zdravko Čolić, grupa „Legende“, „Yu grupa“, Vasil Hadžimanov…

Jasmina kaže da se njen suprug u poslednje dve i po godine stalno žalio na jaku glavobolju, kojoj nije znao uzrok.

"Pio je po pet tableta protiv glavobolje! Išao je na više pregleda i snimanja, ali uzrok nije otkriven. Živeo je brzo. Išao je na koncerte, nastupe, malo je spavao, mnogo putovao, tako da mu se sve skupilo. Imao je svoj studio, opremu za iznajmljivanje, bio je vrhunski majstor u svom poslu, ali je očigledno sve to bilo prevelik teret za njega", kaže Caletova supruga i navodi da nije ostavio oproštajno pismo.

Dirljivi oproštaj glumca Lazovića U oproštajnom govoru na groblju, glumac Goran Lazović je sve rasplakao! "Bio si mi brat. I ja sam bio tvoj brat, a od juče nisi više Cale, nego naša tugovanka. Imao si samo jednu manu. Bio si predobar čovek. U vremenima kada oskudevamo u dobrim ljudima! E, moj Slaviša, rano neprebolna, vredi li sad išta slaviti bez tebe? Nisam ti doneo cveće, jer šta će cveću cveće. S tobom sam mogao i ono što se ne može! Zato što si bio čovek među ljudima! I dobrota među vukovima", rekao je Goran Lazović u dirljivom govoru.

"Sve je stekao sam. Nikome nije dugovao, ali je davao novac na zajam, koji mu nisu vraćali. Pozajmljivao je mnogima i uvek je bio široke ruke. Tog jutra kada se ubio, ostavio je otključan telefon, što je bilo neobično. U njemu sam kasnije našla reči koje je pretraživao, poput „otrov“, „suicid“, „vešanje“… To me je šokiralo, jer je bio veliki vernik. Čitao je Bibliju više puta, voleo je Dostojevskog. Završio je Mašinski fakultet u Novom Sadu, kao i ja. Planirali smo da u martu idemo sa decom na odmor na Kopaonik, jer smo znali samo za posao, ali nam se nije dalo", dodaje udovica poznatog muzičara, za koga svi imaju samo reči hvale.

Jasmina kaže da njihova ćerka od 16 i sin od 11 godina znaju istinu. U šoku su i Caletovi roditelji, brat i snaja.

Muzičar je sahranjen na Svetog Trifuna, na Novom groblju u Smederevu, a njegov orkestar je svirao njegovu omiljenu pesmu „Kada moja mladost prođe“.

„Bio je uzor mnogima“ Pevač Bojan Stanojević iz Grocke kaže da je Srbija ostala bez vrhunskog muzičara. "Strašno je što ga više nema, jer je bio izuzetan čovek u svakom smislu i uzor mnogima. Bio je dobar muzičar i čast mi je što sam ga poznavao", rekao je pevač.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI! 

Izvor: alo.rs
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh