Hronika

Teška saobraćajna nesreća kod Čačka, poginuo visoki funkcioner

Photo: Pixabay/Ilustracija

Zamenik gradonačelnika Čačka Radoš Pavlović poginuo je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Vranićima kod Čačka.

U Osnovnom javnom tužilaštvu, Glasu zapadne Srbije je rečeno da je do nesreće došlo kada je automobil, kojim je upravljao Pavlović, prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudario sa kamionom.

U tužilaštvu navode da se nesreća dogodila u blagoj krivini u mestu Vranići.

Pavlović se u trenutku udesa nalazio sam u vozilu, dok su u kamionu bile tri osobe, od kojih je jedna zadobila lake povrede.

Pavlović, je rođen 1965. godine u Čačku gde je završio Agronomski fakutlet i magistrirao a doktorirao je na Poljoprivrednom fakultetu.

Bio je član Stručnog veća za tehničko-tehnološke nauke i član Senata Univerziteta u Kragujevcu, prodekan za saradnju sa privredom i šef katedre za Ratarstvo i povrtarstvo na Agronomskom fakultetu u Čačku.

Samostalno ili u saradnji sa drugim istraživačima, objavio je više od 250 naučnih i stručnih radova i dve monografije, a koautor je tri nove sorte paprika.

Tokom dva projektna ciklusa rukovodio je sa Naučnim projektima, kao i Istraživačko-razvojnim projektima lokalne samouprave i posebnim projektima Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Bio je stalni sudski veštak za oblast poljoprivrede.

Pavlović je živeo i radio u selu Trbušanima nadomak Čačka, gde je na porodičnom gazdinstvu, a pored naučnih eksperimenata ima zastupljenu komercijalnu proizvodnju povrća u plastenicima i savremene voćnjake kajsija.

Prošle godine, nakon održanih lokalnih izbora, postavljen je na mesto zamenika gradonačelnika Čačka.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Opsadno stanje u Kragujevcu! Naoružani muškarci uleteli u zgradu!

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh