Hronika

SNEG u SRBIJI: U OVIM delovima na snazi METEOALARM, evo gde će najviše vejati!

Photo: TANJUG/ STA/ bk

Upozorenje!

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

U Vojvodini, Šumadiji, Pomoravlјu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji je oblačno, mestimično sa snegom slabog i umerenog inteziteta uz formiranje snežnog pokrivača.

Na području Beograda sneg uglavnom slabog intenziteta uz formiranje, a u višim deloivima grada povećanje visine snežnog pokrivača.

Na snazi je u delu zemlje žuti meteoalarm i to u: Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i Jugozapadnoj Srbiji i to zbog snega i leda na kolovozu.

U većem delu zemlje temperatura je oko nule, osim u Velikom Gradištu i Nišu gde je čak pet stepeni iznad nule, dok je najhladnije na Kopaoniku, Crnom vrhu i Zlatiboru gde su temperature od minus četiri do minus dva.

Žuti meteoalarm biće na snazi i sutra i to u skoro celoj zemlji, osim u Istočnoj Srbiji.

U sredu 14. februara biće oblačno, mestimično sa snegom, u Timočkoj Krajini sa kišom i susnežicom. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša od 2 do 5 stepeni, a očekuje se stvaranje odnosno povećanje snežnog pokrivača.

U četvrtak takođe oblačno, ponegde sa slabim snegom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima,a u ostalim krajevima prestanak padavina. Najniža temperatura od -2 do 0, najviša od 2 do 5 stepeni. Na snazi više neće biti upozorenje.

U petak ujutro i pre podne magla i niska oblačnost, u planinskim predelima moguće provejavanje snega. Posle podne smanjenje oblačnosti. Najniža temperatura od -4 do -1, najviša od 3 do 7 stepeni, navodi RHMZ na sajtu.

SNEG ZATRPAO REGION: Izdato UPOZORENJE, drveće PADA, saobraćaj u KOLAPSU (VIDEO, FOTO)

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh