Hronika

Tužna vest! Preminuo radnik povređen u požaru u fabrici "Milan Blagojević"!

Photo: Tanjug

Radnik fabrike M. I. (1962), teško povređen prilikom požara tehnološkog otpada koji se desio pre dva dana u fabrici „Milan Blagojević – namenska“ u Lučanima, preminuo je danas u Vojnomedicinskoj akademiji.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izrazio je najdublje saučešće porodici preminulog radnika. Saučešće porodici izjavio je i načelik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, pišu "Večernje novosti".

Ministar Vulin je ranije danas obišao mesto nesreće u fabrici u Lučanima i razgovarao sa predstavnicima komisije koja se bavi utvrđivanjem uzroka i okolnosti ove nesreće.

FOTO: Tanjug

"Za nas nema većeg prioriteta već da sačuvamo ljudske živote, odnosno da sačuvamo zdravlje svih zaposlenih u odbrambenoj industriji Srbije, a kada se ovakve nesreće dešavaju, onda moramo da budemo svi zajedno i moramo svi da reagujemo", rekao je Vulin.

Ministar odbrane je danas naredio i da se izvrši vanredni inspekcijski nadzor u svim fabrikama odbrambene industrije i nadzor mera protivpožarne i bezbednosne zaštite na radu.

 

FOTO: Tanjug

Ministar se potom sastao sa rukovodstvom fabrike i predstavnicima sindikata. Sastanku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major Bojan Zrnić i direktor fabrike „Milan Blagojević - namenska“ Radoš Milovanović.

FOTO: Tanjug

Podsetimo, pre dva dana u fabrici "Milan Blagojević-namenska" u Lučanima, došlo je do požara tehnološkog otpada u kome su povređena dva radnika, a jedan od njih je danas preminuo.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Izvor: Večernje novosti
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh