Hronika

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA: Pao srpski kralj sintetičkih droga, sa Zarubicom uhapšeno sedam osoba

Photo: MUP

Srpska policija je u saradnji s kolegama iz Makedonije uhapsila kralja sintetičke droge Milana Zarubicu i još sedam državljana Srbije i Makedonije. 

Akcija je sprovedena nakon akon višemesečne istrage, a pored organozatora kriminalne grupe koja je u  u dužem vremenskom periodu proizvodila i distribuirala sintetičku drogu amfetaminskog tipa, uhapšeni su B. Z. (1981), S. K. (1962), A. H. (1964), S. Š. (1977), I. Š. (1965), A. M. (1987) i Z. D. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruženje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Šaranovićeva supruga ipak ostaje u pritvoru!

Policija je u Tetovu otkrila ilegalna laboratorija za proizvodnju sintetičkih droga, sa pogonom za tabletiranje, i zaplenila oko 300 kilograma amfetaminskih tableta.

Nakon višemesečne međunarodne policijske akcije uhapšeno pet osoba iz Srbije! (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je povodom zajedničke akcije srpske i makedonske policije da je ovo jedan od najboljih rezultata u zapleni sintetičke droge.

"Nakon akcije koja je trajala skoro godinu dana policija je pažljivo pratila sve aktivnosti Milana Zarubice, transport opreme koji se kretao iz Srbije u Makedoniju, kao i iz Makedonije u Srbiju, kao i pravljenje labaratorija koje su služile za pripremu sintetičke droge. U ovoj operaciji pažljivo su praćeni svi saradnici Zarubice, a identifikovani su i potencijalni kupci i zbog toga je akcija toliko trajala, jer smo želeli da obezbedimo kvalitetne i čvrste dokaze za hapšenje pripadnika ove kriminalne grupe", rekao je ministar Stefanović.

Srpski ministar policije je pojasnio da je ova zaplena 300 kilograma sintetičke droge, veoma važna i zbog toga što je reč o Kaptagonu, novoj sintetičkoj drogi koja je omiljena i kod ISIS boraca.

"Ovo je jedna od operacija zbog koje sam zaista ponosan na rad ljudi iz kriminalističke policije koji su vodili ovu operaciju. Ovo je zajednička akcija koju smo radili zajedno sa makedonskom policijom, koja je na svojoj teritoriji zaplenila jednu veću laboratoriju, a jedna laboratorija je otkrivena i na teritoriji Srbije", objasnio je Stefanović.

Ministar je rekao da će se ova akcija verovatno nastaviti i na teritoriji Turske, gde smo u saradnji sa policijom te države, došli i do identiteta potencijalnih kupaca.

"Veoma je dobro što je uhapšen Milan Zarubica, jer se on smatra jednim od najvećih kreatora sintetičkih droga, a na ovim prostorima bio je poznat po ovoj delatnosti i ranije. Nama je značajno zato što smo otkrili jednu izuzetno moderno opremljenu laboratoriju i nešto što je moglo da nanese veliko zlo našoj deci",  zaključio je ministar Stefanović.

;feature=youtu.be

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh