Hronika

Veliki obrt u slučaju tragedije na Divčibarama! Vladimiru (43), osumnjičenom za smrt malog Alekse, ipak određen pritvor!

Photo: Youtube/Printscreen

U slučaju Beograđanina Vladimira V. (43), koji je u utorak na Divčibarama svojom "tojotom" usmrtio Aleksu Dimitrova (10) iz Subotice, došlo je do obrta i vozaču je ipak određen pritvor.

Vladimir je tako, praktično, samo 48 časova bio na slobodi, pošto je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Valjevu prethodno odbio predlog valjevskog tužilaštva da mu bude određen pritvor, već je Beograđaninu izrekao meru zabrane napuštanja stana.

Međutim, kako saznaju mediji, za slučaj se odmah potom zainteresovalo Republičko javno tužilaštvo, predmet je prebačen iz Osnovnog u Više tužilaštvo i Viši sud u Valjevu, pa je po novom zahtevu Vladimiru određen pritvor, između ostalog, i zbog uznemirenja javnosti užasnom saobraćajnom nesrećom.

Vladimir je, kako potvrđuju izvori, u pratnji policije dovežen u pritvorsku jedinicu u Valjevu, a njegova "tojota" je, takođe po nalogu suda, oduzeta.

Kako je su mediji već pisali, Beograđanin nije ni u policiji, ni pred tužiocem priznao delo koje mu se stavlja na teret.

On je, u pratnji dva advokata iz Beograda koje je angažovao, danas ponavljao "da su mu kočnice na automobilu otkazale", dodajući i to da mu je volan u kritičnom trenutku bio "tvrd", zbog čega nije uspeo da skrene i izbegne kolonu učenika OŠ "Miloš Crnjanski" iz Subotice koja je prelazila ulicu u blizini hotela "Pepa", tako da je pokosio i na licu mesta usmrtio Aleksu, učenika trećeg razreda, dok su dve devojčice, njegove školske drugarice, srećom lakše povređene.

Međutim, vanredni tehnički pregled njegovog automobila pokazao je da su u trenutku nesreće na "tojoti" bile ispravne i kočnice i sistem za upravljanje. Iskazi svedoka nesreće, potom, navode da je prilikom izlaska iz vozila, pošto je pokosio mališane, Vladimir u rukama imao mobilni telefon i cigaretu. Dalji postupak treba da pokaže da li je u kolonu đaka "uleteo" jer je u kritičnom trenutku koristio svoj mobilni telefon ili se možda prema svom maloletnom detetu, koje je vozio na zadnjem sedištu.

Tužilaštvo Vladimira V. tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI! 

Izvor: Blic
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh