Politika

Dačić upozorio Albance: Vi ste najveća pretnja miru na Balkanu!

Photo: Tanjug

Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas, reagujući na izjave albanskih političara o ujedinjenju delova Srbije sa Albanijom, da ti političari postaju glavna pretnja miru i stabilnosti na Balkanu i Evropi.

"Albanci bi trebalo da dobro odmeravaju svoje reči, jer nema na međunarodnoj sceni više njihovih zaštitnika koji su bombardovali Srbiju kako bi Kosovo oteli Srbiji. To se više nikad neće ponoviti", poručuje Dačić.

"Koordinirane izjave Rame, Tačija i Muslijua pokazuju da je Velika Albanija cilj svih Albanaca. Danas je Musliju tome pridodao i Niš, sutra će i Skoplje, Ulcinj, Epir... " dodao je ministar, navodi se u saopštenju MSP.

Kako kaže, Srbija nikog ne provocira, ali se nikoga i ne plaši.

Dačić pita da li će EU, SAD i Velika Britanija progovoriti.

"Ako to ne učine i ovoga puta, kad je Velika Albanija stigla do Niša, biće direktno odgovorni za posledice", upozorava on.

Dačić kaže da je to o čemu pričaju albanski političari, srećom, pusti san.

"Srećom, sve je ovo samo pusti san. Ali, iskustvo nas uči koliko je kratak put od snova do košmara“, zaključio je Dačić.

Predsednik Opštine Bujanovac Jonuz Musliju izjavio je danas da zvanična Tirana ima punu podršku za "ujedinjenje Albanije i Kosova", ako izostane njihova evropska perspektiva, ali ne bez Preševa.

Musliju je u izjavi za agenciju Preševa Jon rekao da podržava ranije izjave albanskog premijera Edi Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o uniji Albanije i Kosova, ali smatra da "bez Niša nema ''Velike Albanije''"i.

Tači je juče izjavio za Radio Slobodna Evropa da će ukoliko EU zatvori vrata Kosovu, "svi Albanci regiona živeti u jednoj jedinstvenoj državi kako bi se nastavilo dalje sa integracijom u evropsku porodicu".

Premijer Albanije Edi Rama rekao je nedavno da je, ukoliko evropska perspektiva prema Zapadnom Balkanu izbledi, moguće da dođe do ujedinjenja Kosova i Albanije.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

 

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
1 Komentara


Na vrh