Politika

Dačić Izetbegoviću: Gotovo je sa tim da je BiH unitarna država

Photo: Tanjug/Rade Prelić

"Bakire, gotovo je sa tim da je BiH unuitarna država, poštujte Republiku Srpsku i prava Hrvata, a mi imamo interes da živimo zajedno i u miru", rekao je šef srpske diplomatije.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je, komentarišući to što ga je Izetbegović nazvao Miloševićevim učenikom koji neuspešno pokušava da napravi paralelu između Kosova i RS, da nije uspelo stvaranje unitarne BiH i poručio predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegovicu da je gotovo sa tim i da treba da poštuju Republiku Srpsku.

Ceo svet prenosi "Vučićevo rešenje" za Kosovo: Šta kažu Britanci, a šta Amerikanci?

Dačić ističe da Izetbegović voli da nastupa na takav način i da nema ništa protiv da svako iznosi svoje mišljenje.

Oštra reakcija Đurića na Jankovićev predlog za KiM: Prištini stolica u UN, a Srbiji ništa? Jako loša ideja

"BiH nije priznala Kosovo, ali Bakir se zalaže za to. KiM je bila pokrajina u bivšoj Jugoslaviji. Kada pogledate koliko ima procenutalno Albanca u Srbiji u odnosu na Srbe u BiH, to je nauporedivo, čak više prava po osnovu Dejtona ima Republika Srpska nego što je nekada imalo Kosovo. Govorio sam o tome da ako se već išlo ka priznanju jednostranih akata u vreme jedostranog proglašenja nezavisnosti Kosova onda je mogla i Republika Srpska da proglasi otcepljenje i formiranje svoje države", naveo je on.

Dodaje da predstoje izbori u BiH i da svako tu gleda neku svoju političko - filozofsku i marketinšku priču.

"Ali, potezi bošnjačkog rukovodstva koji je vodio Alija Izbetbegović u tom momentu nisu vodili ka smirivanju situacije već ka stvaranju unitarne Bosne i to im nije uspelo", zaključio je Dačić.

 

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh