Politika

Đurić odbrusio Jankoviću: Brutalno vređaš sve građane Srbije!

Photo: mc.rs

Potpredsednik GO SNS Marko Ðurić izjavio je večeras da je izjava lidera PSG Saše Jankovića, da Beograd treba da dokaže da li Gračanica i Dečani pripadaju Srbiji, u najmanju ruku "skandalozna".

Kako se navodi u saopštenju, sada jasno zašto Janković, dok je u dva mandata bio zaštitnik građana, nije napisao ni jedno slovo o položaju Srba na KiM.

Đurić poručuje Jeremiću: Nema šta da tražiš na Kosovu!

 Kako kaže Ðurić, od danas Janković nije više ni politikant u potrazi za jeftinim poenima, već bestidni velikoalbanski lobista. "Nisam ni očekivao da će Saša Janković postupiti normalno i odgovorno, i ponuditi neke ideje o tome kako popraviti položaj Srbije ili našeg naroda na Kosovu i Metohiji, ali sam, iako svestan zgrčenog stanja njegovog duha i tela, zapanjen da je tako javno i otvoreno, bez stida i trunke kajanja, u danu kada Srbi na Kosovu i Metohiji slave svoj najveći i istorijski uspeh, postati politički nastavljač i zagovornik nedela onih koji su 17.03.2004. pokušali da zatru najveće srpske svetinje", rekao je Ðurić.

FOTO: mc.rs

On je dodao i da nazivanje samoproglašenog Kosova državom, jeste "brutalna uvreda svih građana Srbije, a posebno onih koji su u odbrani naše zemlje dali očeve, majke, braću, sestre".

Đurić: Srpska lista apsolutni pobednik lokalnih izbora na KiM

Saša Janković je danas, gostujući na RTV Vojvodine kazao povodom navoda da su Gračanica i Dečani kosovska baština, da je na Srbiji da dokaže da nije tako, i da se članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama ne može prihvatiti dok se to ne dokaže. Prema njegovim mišljenju, Srbija suštinski izgubila Kosovo tokom devedesetih godina a sada se treba usredsrediti na ostvarivanje ljudskih prava na Kosovu i Metohiji.

Dodao je da su tu i imovinska prava, koja se moraju rešiti.

"Naša istorijska i kulturna nasleđa moramo da osiguramo. Onog momenta kad bi Srbija imala faktičku mogućnost da garantuje integritet svojih kulturno istorijskih spomenika tada ne bi bilo problema da za sve ono što nije deo srpske istorije, da za to, na teritoriji Kosova odgovara vlast u Prištini", kazao je Janković.

Dačić: Velika Britanija uložila protest Surinamu zbog Kosova!
Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh