Politika

Lavrov čestitao Dačiću praznik - Dan državnosti Srbije

Photo: AP/Pavel Golovkin

Čestitka.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov čestitao je srpskom kolegi Ivici Dačić praznik - Dan državnosti Srbije, ističući da nivo poverenja i visoka dinamika rusko-srpskih kontakata ubedljivo pokazuju da se odnosi između naših zemalja kontinuirano i produktivno razvijaju.

"Ubeđen sam da će uspostavljene, pre više vekova tradicije prijateljstva i uzajamne podrške, koje su i sad od fundamentalnog značaja, nepromenljivo doprinositi daljem produbljivanju bilateralnih veza u svim oblastima. To u punoj meri odgovara interesima naroda Rusije i Srbije, doprinosi jačanju bezbednosti u balkanskom regionu", naveo je Lavrov u čestitki koju je danas Dačiću uručio ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin.

 Foto: TANJUG/ MSP SRBIJE/ OGNJEN STEVANOVIC

Na sastanku Dačića i Čepurina razgovarano je o aktivnostima i planovima za dalji razvoj bilateralne saradnje u narednom periodu, sa posebnim akcentom na predstojeću posetu ministra Lavrova Beogradu, 21-22. februara, u sklopu obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, saopštio je MSP.

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Najnovije

/

Najčitanije

Prognoza

/

Kursna lista

Prognoza
Na vrh