Politika

Mađarski ministar navijaće za SRBIJU u RUSIJI, a OVO je razlog! (FOTO)

Photo: FSS ilustracija

Vredan poklon za mađarskog ministra!

Sveukupna saradnja Srbije i Mađarske kontinuirano unapređuje, a ostvarivanje energetske stabilnosti i boljih infrastrukturnih veza neki su od prioriteta u predstojećem periodu, konstatovali su danas u Beogradu ministri spoljnih poslova dve zemlje.

Posle sastanka, ministar Ivica Dačić poklonio je mađarskom kolegi Peteru Sijartu fudbalski dres nacionalnog tima Srbije.

 Foto: TANJUG/MSP/ OGNJEN STEVANOVIC

Zahvaljujući na poklonu, Sijarto je istakao da će navijati za reprezentaciju Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

  Foto: TANJUG/MSP/ OGNJEN STEVANOVIC

Dačić i Sijarto, koji učestvuje na trilateralnom sastanku Srbije, Mađarske i Bugarske iz oblasti energetike, razmenili su mišljenja o aktuelnim regionalnim i međunarodnim temama, sa posebnim osvrtom na efekte koje migracijski tokovi mogu da imaju na region.

Sijarto je izrazio je zadovoljstvo zbog statusa koji mađarska nacionalna manjina ima u Srbiji.

Susretom dvojice ministara spoljnih poslova je potvrđen visok nivo bilateralnih odnosa Srbije i Mađarske, navodi se u saopštenju MSP.

Zajednički je ocenjeno da se sveukupna saradnja dve države kontinuirano unapređuje, kao i da su ostvarivanje energetske stabilnosti i boljih infrastrukturnih veza neki od prioriteta u predstojećem periodu.

Dogovoren novi aranžman s MMF-om, Mali najavio potpuno ukidanje Zakona o penzijama do kraja godine

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh