Politika

Nakon Tačija i Haradinaja, oglasio se i Edi Rama povodom ubistva Ivanovića!

Photo: Tanjug/YoutubePrintscreen/Ilustracija

Premijer Albanije Edi Rama oglasio se na društvenim mrežama pobodom ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

Rama je, naime, izrazio duboko žaljenje zbog tragedije koja je zadesila Ivanovića.

"Ovaj akt samo promoviše mržnju i tenzije. Dijalog o miru nikako ne sme da bude prekinut", dodao je albanski premijer.

Kosovski predsednik, Hašim Tači, kosovski premijer, Ramuš Haradinaj i kosovska vlada oštro su osudili ubistvo Olivera Ivanovića. Oni su zatražili su da se slučaj rasvetli.

Svoj stav izrekao je i kosovski predsednik Hašim Tači.

"Najoštrije osuđujem ubistvo Olivera Ivanovića. Pozivam sve nadležne organe da ispitaju okolnosti koje su dovele do ovog zločina, kao i da počinioci budu privedeni pravdi", napisao je Tači na svom Fejsbuk profilu.

Oglasio se i premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

"Ubistvo Olivera Ivanovića je kriminalni čin i za svaku je osudu. Eksploatacija ovog ovog tragičnog događaja u dnevno-političke svrhe, usmerena ka normaliziciji odnosa između Beograda i Prištine, protiv je svake logike i duha kooperacije", naveo je on.

Haradinaj je dodao da Kosovo ostaje čvrsto opredeljeno ka stvaranju bezbedne i sigurne atmosfere za sve njene građane i ka evroatlantskim integracijama.

Tri poslednja intervjua Olivera Ivanovića: VODE LI NJEGOVI ODGOVORI KA UBICAMA?

"Naše institucije će dati sve od sebe da rasvetle ovaj zločin", zaključio je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ubistvo lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" teroristički art.

Evropska unija je "snažno osudila" ubistvo Olivera Ivanovica i pozvala sve strane da pokažu ”mir i da se uzdrže”.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je da su građani Srpske šokirani ubistvom lidera Građanske inicijtive SDP Olivera Ivanovića i ocenio da je to udar na stabilnost Srbije i severnog Kosova.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i veliki prijatelj ubijenog Olivera Ivanovića kaže da i dalje ne može da poveruje šta se dogodilo.

Na lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića pucano je oko 9.30 sati ispred njegove kancelarije u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je ranije danas za BKTVNews Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić.

Pratite sva dešavanja i reakcija na ubistvo Olivera Ivanovića uživo na BKTVNews-u OVDE!

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Izvor: BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
1 KomentaraNa vrh