Politika

Ova žena je najavila kandidaturu na predsedničkim izborima u Srbiji!

Photo: Facebook/Danielle Danijela Sremac

Da li je Srbija spremna za nju?

Danijela Sremac, srpski aktivista iz SAD, najavila je danas svoju kandidaturu na predsedničkim izborima u Srbiji.

Predsedništvo LDP obavezalo svog lidera: Ako se Jeremić kandiduje i Jovanović predsednički kandidat!

Ona je na svom sajtu navela da pozicija predsednika predstavlja mogućnost za bolje predstavljanje srpskog naroda u svetu.

Sremac je navela i da je poslednjih 20 godina provela u izgradnji razumevanja kod članova američke vlade, medija i javnosti za perspektive i teritorijalna i ljudska prava srpskog naroda putem svojih knjiga, medijskih nastupa i govorima pred važnim američkim institucijama.

Sremac je takođe navela da je putovala širom Amerike i po svetu i da je stekla veliku podršku, kako je rekla, među milionima ljudi iz srpske dijaspore koje planira da ujedini iza cilja da se pomogne Srbiji.

Nikolić: Kad dođe vreme za kampanju, onda ćete znati da li se kandidujem i čiji sam kandidat!

Diplomirala je filozofiju na Džon Kerol univerzitetu u Klivlendu, država Ohajo, a zatim magistrirala diplomatiju i međunarodne odnose na poznatom univerzitetu Amerikan Univerzitet u Vašingtonu, gde je devedesetih bila prvi srpski ženski lobista. Kao direktor Srpske kancelarije, koju je Kongres srpskog ujedinjenja otvorio devedesetih godina, Danijela Sremac je nastupala na svim vodećim TV kanalima SAD.

Danijela se od 1992. bavi pitanjem prava i slike Srbije u svetu, posebno u Americi, prvo kao direktor Srpske kancelarije i potom kao predstavnik Republike Srpske i onda kao direktor Instituta za balkanske odnose u Vašingtonu, gde se donose ključne odluke koje utiču na budućnost srpskog naroda. U maju 2013. osniva Srpski institut u Vašingtonu čija je misija zagovaranje boljeg razumevanja pitanja vezanih za Balkan, kao i njegova uloga u međunarodnim odnosima.

Izvor: Tanjug/BKTVNews
Pratite BKTV News na VIBERU:
8 Komentara


Na vrh