Politika

Podrška Ani Brnabić na sastanku Vučića sa poslanicima SNS

Photo: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Završen sastanak Vučića sa poslanicima liste SNS.

Poslanici sa liste SNS daće snažnu podršku Vladi Srbije na čijem će čelu biti Ana Brnabić - epilog je razgovora predsednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića sa članovima poslaničkog kluba te stranke.

Ovaj sastanak, koji je počeo u devet sati, u centrali SNS, zakazan je posle najava da bi pojedini poslanici te stranke mogli da budu uzdržani ili da ne prisustvuju sednici kada se bude glasalo za novi ministarski tim. Vučić, kao i mandatarka Brnabić, ranije su poručili da je novoj vladi potrebna snažna podrška kako bi mogle da se nastave započete reforme.

Buru oko podrške budućoj vladi prvi je podigao lider JS Dragan Marković Palma, koji je poručio da ni on, ni poslanici njegove stranke neće glasati za Brnabićevu, zbog toga što pripada gej populaciji. Zbog kolebljive većine za izbor tima u Nemanjinoj, naprednjaci su pominjali i mogućnost vanrednih izbora.

Da će podrzati buduću vladu već su potvrdili koalicioni partneri SNS - socijalisti, SDPS Rasima Ljajića, Vulinov Pokret socijalista...

Na kraju sastanka, koji je trajao skoro dva sata, Vučić je poručio da će sve biti u redu.

Potpredsednica SNS Marija Obradović, na konferenciji za medije u sedištu stranke, rekla je da predstoji da se do četvrtka proveri da li ima 128 glasova podrške za Brnabić.

"U Skupštini Srbije, do kraja ove nedelje, krećemo sa raspravom o formiranju Vlade Srbije. Predstoji nam da prebrojimo da li imamo 128 glasova za. To je veoma ozbiljan posao i veoma odgovorno pristupamo tome", rekla je Obradović.

Rekla je da se oko stotinu prisutnih izjašnjavalo lično, da su imali različite stavove.

Mnogi, rekla je, nisu bili oduševljeni predlogom za mandatara, ali su odlučili da joj poklone poverenje zbog Vučića.

Mnogi takođe nisu bili za veće učešće SPS u vladi, kako je to predložio predsednik Srbije i lider stranke.

Nije isključila mogućnost da se ne obezbedi podsrška i ide na nove izbore, ali je istakla da je za to "mala verovatnoća".

Izvor: Novosti
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh