Politika

Vučić o zabrani Crne Gore: Šokiran sam, pokušaću da pričam Đukanovićem

Photo: Printscreen Youtube

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić izjavio je danas da će dati sve od sebe da stupi u kontakt sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem kako bi razgovarali o zabrani ulaska u Crnu Goru pojedinim državljanima Srbije.

Vučić je za Prvu televiziju rekao da je danas razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i da je MUP dobio informaciju da je ulaz u Crnu Goru zabranjen pesniku i akademiku Matiji Bećkoviću, istoričaru Čedomiru Antiću, profesoru Dejanu Miroviću i saradniku Instituta za noviju istoriju Srbije Aleksandru Rakoviću.

"Država Srbija mora da reaguju. Ovo je nešto čime sam bio šokiran. Mi smo zabranili ulaz kriminalcima, licima sa poternica, koji pripadaju klanovima, a neko drugi je kao odgovor na to zabranio drugačije mišljenje", rekao je Vučić.

On je dodao da Crna Gora time ne uvodi verbalni delikt već zabranjuje da neko ko o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti drugačije misli uđe u tu zemlju, što je prema njegovim rečima, nedopustivo u Evropi u 21. veku.

Vučić je dodao i da će Crna Gora razumeti poruke Srbije.

Upitan o optužbama predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić šef narko klana, Vučić je rekao da "Rasim Ljajić nije narko diler" i dodao da će braniti Ljajića, iako njega (Vučića) koalicioni partneri retko brane.

Govoreći o ekonomiji, Vučić je rekao da očekuje rast oko 4,3 ili 4,4 odsto.

Izvor: Fonet
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh