Politika

Vučić se sastao s Mogerini, s Tačijem razmenio nekoliko rečenica

Photo: KABINET PREDSEDNIKA SRBIJE

Srpski predsednik Aleksandar Vučić u prisustvu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini u Sofiji je razmenio nekoliko reči sa predsednikom privremenih institucija Prištine Hašimom Tačijem.

Vučić je, inače, u razgovoru s šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini ponovio da je Srbija spremna za dijalog u svakom trenutku, ali da su preduslov za to da se sprovedu potpisani sporazumi iz Brisela i formira ZSO, te da bude jasno iskazano da druga strana takođe pristaje na kompromise.

"Da dolazimo na dijalog, možete da ga zakažete kad hoćete, ali prvo da se završi započeti proces i formira ZSO, a drugi uslov je da je druga strana spremna na kompromisne razgovore. A da dolazimo na razgovore i da nam drže pridike o teritoriji, a samo ih teritorija zanima, to su stvari koje smo postavili na jasan način", porucio je VUčić.

Upitan da li je razgovarao s kovoskim predsednikom Hašimom Tačijem, koji je takođe imao susret s Mogerini, Vučić je rekao da je razmenio nekoliko kurtoaznih rečenica "to je to".

Kurc nakon sastanka s Vučićem: Srbija zemlja koja prednjači na Balkanu

Izvor: Tanjug
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 KomentaraNa vrh